Rusya: Türkiye’nin ikinci parti S-400 füze alımı görüşmeleri askıya alınmadı

ABD’de Joe Biden yönetiminin Rus yapımı S-400 uzun menzilli hava savunma sistemleri konusunda Donald Trump döneminde olduğu gibi Ankara’ya baskıyı sürdürdüğü sırada, Rusya Türkiye’ye ikinci parti S-400 satma konusunda umutlu olduğunu açıkladı

ABD, Türkiye'nin elindeki S-400 hava savunma sistemini elinden çkarması çağrısı yapaarken Rusya'dan ikinci parti S-400 satışı konusunda görüşmelerin sürdüğü açıklaması geldi / Fotoğraf: AA

Rus silahlarının dünyaya satışından sorumlu tekel devlet şirketi “Rosoboronexport” Müdürü Aleksander Miheyev, Moskova ile Ankara arasında ikinci parti S-400 satışı görüşmelerinin kesilmeden sürdürüldüğünü duyurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Görüşmeler sürüyor”

Moskova’da Türkiye ile askeri işbirliği hakkında basın açıklaması yapan Miheyev, “Türkiye’nin Rusya’dan yeni parti S-400 füze alımı görüşmeleri hiçbir zaman askıya alınmadı ve dondurulması söz konusu değil. Temaslar planlandığı gibi sürüyor” dedi.

Federal Askeri ve Teknik İşbirliği Kurumu Başkanı Dimtriy Şugayev de ikinci parti S-400 füzeleriyle ilgili benzer ifadeler kullanarak, “Türkiye ile yeni S-400 temaslarımız ileri dereceye ulaşmış aşamada bulunuyor” demişti.                 

ABD: S-400 konusunda duruşumuz değişmedi

Joe Biden’in ABD Başkanı seçilmesinin ardından ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü olarak görevlendirilen John Kirby, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Türkiye'ye Rusya'dan satın aldığı hava savunma sistemi S-400'lerden vazgeçmesi çağrısı yaparak, “ "Bu konudaki duruşumuz değişmedi. Türkiye'ye S-400 sistemini elinde tutmama çağrısı yapıyoruz" demişti.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU