Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gayemiz, bizim çektiğimiz çileleri gençlerimize çektirmemektir

Türkiye'nin geleceği için gençler için yatırım yaptıklarını ifade eden Erdoğan, "Hepimizin görevi gençlerimize hayallerini gerçekleştirebilecek bir ortam sunmaktır" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Sporcu Bursu Tanıtım Toplantısı'na katılarak açıklamalarda bulundu.

Spor alanında çığır açacak önemli bir projeyi imza attıklarını dile getiren Erdoğan, sporcu bursuyla vakıf üniversitelerine yerleşen 76 öğrenciyi tebrik etti.

Sporun gelişmiş ülkelerde önemli konu olduğunu vurgulayan Erdoğan şöyle devam etti:

Bizim çocukluğumuzda spora gereken önem verilmez, spor yapan çocuklar adeta hayta yaftası yerdi. Ailelerden gizli, saklı şekilde sürdürülmeye çalışılırdı. Her şeye rağmen direnerek profesyonel spor hayatına gençlerimizin hayatı eğitimden mahrum kalmıştır. Gelişmiş ülkelerde eğitim hayatı spor hayatının ayrılmaz bir parçası olarak görülür, sporcular el üstünde tutulur.

"Türkiye, bizim dönemimizde spor alanında da çağ atlamıştır"

Dünyada ilk 100 arasında yer alan California Üniversitesi'nin, olimpiyatlarda toplam 288, Stanford'un ise 280 madalya kazandığını dile getiren Erdoğan, "Spora önem atfettikçe, sporculara hak ettikleri değeri verdikçe bizim üniversitelerimizin de aynı başarıyı yakalayacağına inanıyorum. Aileler çocuklarını spora daha fazla yönlendiriyor. Okullar eğitimin yanı sıra spor faaliyetlerine ağırlık veriyor. Üniversiteler sporda derece yapan gençlere daha çok sahip çıkıyor" dedi.

Erdoğan, hükümet olarak spor alanına büyük yatırımlar yaptıklarını da vugulayarak, "Türkiye, bizim dönemimizde spor alanında da çağ atlamıştır" ifadesini kullandı.

Erdoğan şöyle devam etti:

Gayemiz bizim çektiğimiz çileleri gençlerimize çektirmemek. Gençlere yapılan yatırım geleceğimize yapılan yatırımdır. Bu ülke eğitimli, nitelikli, sağlıklı, milli ve manevi değerli mücehhez gençlerin omuzlarında yükselecektir. Türkiye'yi aydınlık yarınlara, sporda, sanatta, bilimde, kültürde başarılıyla temayüz etmiş gençlerimiz taşıyacaktır. Hepimizin görevi gençlerimize hayallerini gerçekleştirebilecek bir ortam sunmaktır. Sporcu burslarını da bu çerçevede önemli bir adım olarak görüyorum.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU