İzmir Valiliği, Kuran kursu öğrencilerini kısıtlamadan muaf tuttu

İzmir Valiliği'ne bağlı İl Hıfzısıhha Kurulu, Kuran kurslarına gidenler ve hafızların "kısıtlamadan muaf" tutulmasını kararlaştırdı. Kararda bu kişilerin toplu ulaşım araçlarını da kullanabileceği belirtildi

İzmir'de Kuran kurslarına giden öğrenci/kursiyer/öğretici ve çalışanlar koronavirüs kısıtlamalarından muaf tutuldu / Fotoğraf: AA

İzmir Valiliği’ne bağlı İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun 17 Şubat tarihindeki toplantıda aldığı karara göre, hafızlık eğitimi veren Kuran kurslarında öğrenci/kursiyer/öğretici ve çalışanlar, durumlarını bildirme şartıyla sokağa çıkma yasağından muaf tutulacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kuran kurslarına giden öğrenci/kursiyer/öğretici ve çalışanlar, 65 yaş üzeri ile 20 yaş altı kişiler, şehir içi toplu ulaşım araçlarını da kullanabilecek.

Sınavlar için de karar

İzmir İl Hıfzıssıhha Kurulu aynı toplantıda ayrıca, ertelenen ÖSYM sınavlarına katılacak kişilerin ve bir refakatçilerinin sokağa çıkma yasağından muaf olacaklarını bildirdi. Sınava girecek kişiler, yanında sınava giriş belgesini, sınav görevlileri ise sınava ait görevlendirme belgelerini sunmak zorunda olacak.

il.jpg
İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun aldığı kararlar İzmir Valiliği internet sitesinden duyuruldu / Kaynak: izmir.gov.tr

 

4 ülkeden gelenlere 14 günlük karantina şartı

Toplantıda ayrıca son 10 gün içerisinde koronavirüsün farklı mutasyonlu versiyonlarının ortaya çıktığı Birleşik Krallık, Güney Afrika Cumhuriyeti, Danimarka ile Brezilya’da bulunan ve kara, hava, deniz yolu ile Türkiye’ye gelen kişilerin girişlerinden önceki son yetmiş iki (72) saat içerisinde yapılmış negatif PCR test sonucunu ibraz etmeleri sonrası ülkeye alınması; Türkiye’ye girişlerini takiben Birleşik Krallık ve Danimarka’dan gelen kişilerin belirttikleri ikamet adresinde; Güney Afrika Cumhuriyeti ve Brezilya’dan gelen kişilerin Valiliklerce belirlenecek mekanlarda 14 gün karantina altına alınmaları da kararlaştırıldı.

İzmir İl Hıfzıssıhha Kurulu, ayrıca bu kişilerin karantina sürelerinin 10. gününde PCR testleri yapılarak test sonuçları negatif çıkanların 10. günün sonunda karantinasının sona erdirilmesine, PCR testi yapılmayanların karantinalarının 14 güne tamamlanmasına, PCR testleri pozitif çıkanların tedavilerinin ise Sağlık Bakanlığı Kovid-19 rehberi doğrultusunda yapılmasını kararlaştırdı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU