Sözcü yazarı: İddia doğru ise Melih Bulu'nun hapse girmesi ve rektörlükten düşmesi gerekir

"Melih Bulu'ya tez danışmanlığı yapan BÜ hocaları kulaklarının üstüne yattılar"

Fotoğraf: AA

Sözcü gazetesi yazarı Necati Doğru, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Melih Bulu’nun “tezinde intihal yaptığı” iddiasını yazdı. Doğru’ya göre iddia kanıtlanırsa Bulu’nun hapse girmesi gerekiyor.

Doğru, bugünkü köşe yazısında Boğaziçi’ne rektör atanması öğrenci ve akademisyenler tarafından tepki gören Bulu hakkında şu ifadeleri kullandı:

BÜ'ye atanmış rektör Melih Bulu'nun doktora tezinde aşırma (intihal) yaptığı iddiası ortaya atılmıştı. YÖK gereğini yapmadı, araştırmadı. İddia doğru ise Melih Bulu'nun hapse girmesi ve rektörlükten düşmesi gerekir. Melih Bulu'ya tez danışmanlığı yapan BÜ hocaları da kulaklarının üstüne yattılar.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, eski Başbakan Binali Yıldırım’ın 4 yıl önce yaptığı konuşmanın aynısını yapmasını da hatırlatan Doğru, şöyle yazdı:

Bu arada yeni bir intihal (aşırma) bu kez “konuşma metni çalma” olarak ortaya çıktı. 2017 yılında Binali Yıldırım'ın İzmir Milletvekili iken Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yaptığı konuşma kelimesi kelimesine ve virgülü, noktası, vurgulaması ile tonlaması aynı 2021'de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından tekrarlandı. Bir uyanık bol maaşlı metin yazarı aynı metni hem Binali Yıldırım'a ve hem de Tayyip Erdoğan'a 4 yıl arayla okuttu. Halk fabrikasyon metinlerle uyutuluyor, gerçeği ortaya çıktı. Binali Yıldırım, “Bu ne iştir benim 4 yıl önceki konuşma metnim çalınmış, intihal yapılmış” diye mahkemeye başvursa; Tayyip Erdoğan 6 aydan 2 yıla hapis cezası ile yargılanabilir.

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU