Sarıkaya: Şehitler Gara’daki mağaradan alındıktan sonra vücut bütünlüklerinin tam olduğu fotoğraflarla belgelenmiş

"Yetmemiş, aileleri çağrılıp şehit evlatlarını son kez görmeleri sağlanmış"

Fotoğraf: AA

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Irak’ın kuzeyinde yer alan Gara bölgesinde şehit olan 13 Türkiye vatandaşının vücut bütünlüğünün tam olduğunu gösteren fotoğrafların çekildiğini yazdı.

Sarıkaya, bugünkü köşe yazısında Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Gara’daki operasyon sonrası Meclis’te yaptığı bilgilendirmeyi köşesine taşıdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sarıkaya, Meclis’teki hava ile ilgili olarak şunları yazdı:

Şunu belirtmeliyim ki yaşanan olay karşısında acı duymayan yoktu. Zaten Genel Kurul’daki bütün konuşmalarda da bunu görmek olasıydı. Asıl önemli olan öncesinde yaşananlardı… Şunu söylemeliyim ki Meclis uzun süredir bu görüntüye hasretti. Uzun süredir bakanların muhalefet liderlerini bilgilendirme yöntemi uygulanmıyordu. Ayrıca Meclis’i bilgilendirme de son dönem sık kullanılan yöntem olmaktan çıkmıştı. Yaşanan acı olayın herkesi aynı noktada buluşturmuş olmasından kaynaklansa gerek önemli bir adım atıldı.

Habertürk yazarı, şehitlerin vücut bütünlüğünü gösteren fotoğrafların da çekildiğini aktardı:

Bu arada iki bakan konuşmasında dile getirdiği bir ayrıntı, güvenlik güçlerinin sadece silahlı mücadelede değil, çağın en büyük silahı olan diji-propagandaya karşı mücadelede de ne denli hazır olduğunu gösterdi. Şehitler Gara’daki mağaradan alındıktan sonra vücut bütünlüklerinin tam olduğu fotoğraflarla belgelenmiş. Yetmemiş, aileleri çağrılıp şehit evlatlarını son kez görmeleri sağlanmış. Bütün bunlar da gösteriyor ki güvenlik güçleri uzun yıllar elde ettiği deneyim, onlara bu tür durumda nelerle karşılaşabileceklerine ilişkin önemli bir birikim sağlamış.

Gara'da şehit olan askerlerden birisi olan Semih Özbey'in babası Gürsel Özbey, dün Sözcü gazetesinden İsmail Saymaz'a yaptığı açıklamada "Başından beri zaten 13 kişiydi. 13 kişiyi de infaz ettiler. Ben tamamının resmini gördüm. Benim çocuğumun sadece yüzünü gösterdiler. Vücudunu gösteremeyeceklerini söylediler" demişti.

 

Habertürk, Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU