Habertürk yazarı: Bu teklifi Erdoğan kabul eder miydi?

“Hazır 2023’te Ay’a inme ve uzaya astronot gönderme gibi hedefler varken eğlenceli olurdu aslında...”

Fotoğraf: AA

Habertürk yazarı Kübra Par, Tesla'nın CEO'su Elon Musk’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i Clubhouse isimli sosyal medya platformunda konuşma yapmak için davet ettiğini yazdı ve “Bu teklifi Erdoğan kabul eder miydi?” diye sordu.

Par, bugünkü köşe yazısında Musk’ın Putin’e davetiyle ilgili şunları yazdı:

Tesla'nın CEO'su Elon Musk, Clubhouse’da Rusya lideri Vladimir Putin'i  konuşma yapmaya davet etmiş. Daha doğrusu cumartesi günü Twitter'da Kremlin'in hesabını etiketleyerek "Benimle Clubhouse'da sohbete katılır mısınız?" diye sormuş.

Bunun üzerine Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, "Genel anlamda ilginç bir öneri. Ama öncelikle bunun ne anlama geldiğini, ne önerildiğini anlamamız gerekiyor. Biliyorsunuz Başkan Putin, sosyal medyayı doğrudan kullanmıyor, hesaplarını şahsen yönetmiyor" demiş.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Par, Clubhouse uygulaması hakkında görüşlerini de şöyle anlattı:

Clubhouse bir anda popülerleşen etkili bir uygulama. Kimileri hemen ortama adapte oldu ama ben henüz ısınabilmiş değilim. Ara sıra odalarda konuşulanlara bakıp sessizce çıkıyorum.

Bugüne kadar bana en ilginç gelen yanı siyasi olarak asla bir araya gelmeyecek isimlerin aynı odalarda sohbet edebilmesini sağlamasıydı.

Örneğin dün Sabah Daily News’ten gazeteci Meryem İlayda Atlas, PKK'nın katliamından sonra açtığı sohbete CHP’lilerin de katılıp konuştuğunu anlatan bir dizi tweet atmış. Farklı görüşlerden insanların birbirini medenice dinlemesi bakımından çok değerli bir platform aslında. Keşke gerçek manada çoğulculuğu sağlayabilse Clubhouse sohbetleri...

Siyasi liderler açısından da ilginç bir ortam tabii. Bugüne kadar yapan lider oldu mu bilmiyorum ama sıradan vatandaşlarla sohbet edebilmeleri için muazzam bir zemin yaratıyor aslında.

Par, aynı teklifi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabul edip etmeyeceğini de sordu:

Putin eğer Elon Musk’ın davetini kabul edecek olursa çok ilgi toplayacağı muhakkak.

Aynı teklifi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yapsa Cumhurbaşkanı kabul eder miydi acaba?

Hazır 2023’te Ay’a inme ve uzaya astronot gönderme gibi hedefler varken eğlenceli olurdu aslında...

 

Habertürk, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU