Akif Beki: Eski AK Parti olsa, böyle kampanyaları 'terör örgütünün PR çalışması' diye mahkum etmez miydi?

“Terör saldırılarının haberini büyütmeyi, ekmeğine yağ sürmek ve propagandasına hizmet etmek sayan da iktidar kanadıydı”

Fotoğraf: AA

Karar gazetesi yazarı Akif Beki, Gara’da PKK’nın 13 Türkiye vatandaşı ile 3 TSK mensubunu öldürmesinin ardından hükümete yakın bazı kişilerin muhalefeti örgütün adını söylememekle suçlamasının yanlış olduğu görüşünü dile getirdi. Beki, iktidarın geçmişte “terör örgütleri adlarını duyurmak için katliam yapar” fikrinde olduğunu ifade etti ve “Hani doğrusu yokluğa mahkum etmekti?” diye sordu.

Akif Beki, bugünkü köşe yazısında “Terör örgütü, 5-6 yıl önce kaçırdığı asker, polis ve sivil vatandaşlarımızı alçakça şehit etti” hatırlatması yaptı ve şunları söyledi:

İktidar propagandistleriyse saldırgan bir kampanyayla muhalefeti suçladı.  Terörü lanetliyorlarmış ama adını niye vermiyorlarmış, faili niye gizliyorlarmış, işte birisi "rehine" yerine "esir" demiş, gerçek yüzleri meydana çıkmış, bu terör propagandası değil de neymiş! 

Cumhurbaşkanı da şehitlerimizden "esir" diye söz etti. Üstelik haklı olarak terör örgütünün adını her cümlede anmadı.   Sosyal medyada dağa, taşa "PKK" yazdırtan, "PKK" demeden "kahrolsun" diyeni terör sevici ve PKK yandaşı ilan eden cengaverler bilmez. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İktidarın yakın bir zamana kadar bunun tam tersini savunduğunu hatırlatan Beki, şöyle yazdı:

Adını anan muhalefeti ve medyayı, terör örgütünün reklamını yapmakla suçlayan kendi taraflarıydı.   Terör saldırılarının haberini büyütmeyi, ekmeğine yağ sürmek ve propagandasına hizmet etmek sayan da iktidar kanadıydı.  Başbakanlığında Erdoğan, şehit cenazelerinden nemalanma peşinde koşanları az şikayet etmedi, az üzüntü bildirmedi. 

Şehit kanının siyasi istismarından, terörle mücadelenin propaganda malzemesi olarak kullanılmasından en çok Erdoğan rahatsızdı.  "Şehitler sizden slogan değil dua bekler" diye uyaran, cenazelere saygıya davet eden de Erdoğan'dı.  İktidar çığırtkanları, şimdi hazırladıkları sloganları tam tamına atmayanları hedef gösteriyor. Terörle mücadeleyi, muhalefeti karalamak ve yıpratmak için kullanıyor. 

"Ne değişti?"

Eski AK Parti olsa, böyle kampanyaları 'terör örgütünün PR çalışması' diye mahkum etmez miydi? PKK'nın adını anmayanı asma kampanyası açanlara, terör propagandasından soruşturma istemez miydi?  'Terör örgütleri adlarını duyurmak için katliam yapar' diyerek alet olmamaya, sevindirmemeye çağıran iktidardı.   Hani doğrusu yokluğa mahkum etmekti?  Ne değişti? 

 

Karar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU