ABD, Dubai’deki yurttaşlarını drone saldırısı ihtimaline karşı uyardı

ABD Dışişleri Bakanlığı bölgedeki vatandaşları için uyarı yayımladı

Dubai, Batılı turistlerin sıkça tercih ettiği seyahat güzergahları arasında yer alıyor / Fotoğraf: Dubai Tourism, Twitter 

ABD Dışişleri Bakanlığı, Dubai ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) diğer bölgelerindeki ABD’li turistleri “bölgede artan gerilim” konusunda uyararak, dikkatli olmalarını istedi.  

BAE’deki ABD Büyükelçiliği uyarıyı paylaştığı twitter mesajında, “ABD vatandaşlarının, çok dikkatli ve farkında olmasını tavsiye ediyoruz” diye yazdı.

Uyarı, Suudi Arabistan'da 2 petrol istasyonuna dron saldırısı gerçekleşmesinin ardından yapıldı. Saldırıyı Yemen'deki Husiler üstlenmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD Dışişleri Bakanlığı yayımladığı uyarı yazısında, “Hem tarihi hem de güncel bilgiler, IŞİD, El Kaide ve bunlara bağlı oluşumların batılı hedeflere yönelik saldırı planlamaya devam ettiğini gösteriyor. Saldırı; suikast, adam kaçırma, gasp ve bombalı eylem gibi çok farklı şekillerde gerçekleşebilir (...) Yemen'deki isyancı gruplar, füze ve drone kullanarak BAE de dahil olmak üzere komşu ülkelere saldırmayı planladıklarını belirtti” dedi.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı'nın mevcut uyarısı da aynı endişeyi taşıyor:

“BAE’yi hedefleyen füze ve dron saldırılarına dair iddialar gerçekleşirse, yerel medyayı takip etmeli ve yetkililerin tavsiyelerine uymalısınız. Teröristler çok büyük bir ihtimalle BAE’de saldırı gerçekleştirmeye çalışacaktır.”

İngiltere de ABD gibi,  Dubai, Abu Dabi ya da ülkenin diğer bölgelerine seyahat uyarısında bulunmadı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel/news-and-advice

Independent Türkçe için çeviren: Nezir Sümerkan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU