RTÜK, Halk TV ve FOX TV'ye yayın durdurma yasağı verdi

FOX TV'ye 3 gün, Halk TV'ye toplam 8 gün yayını durdurma cezası verildi

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), sanatçılar Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözleri nedeniyle Halk TV'ye, Fatih Portakal'ın yayıda sarfettiği sözler için de Fox TV'ye ceza verdi.

RTÜK'ten yapılan yazılı açıklamada, Fox Ana Haber'e 3 gün ile 1 milyon lira para cezası, Halk Arenası'na ise 5'i Metin Akpınar ile Müjdat Gezen'in konuk olduğu programdan, 3'ü de Yılmaz Özdil'in konuk olduğu bir başka program nedeniyle toplam 8 program yayın durdurma ve 80 bin lira idari para cezası verildi.

RTÜK İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Yaşar Uğurlu'nun imzasıyla hazırlanan raporda, her iki kanal için “Halkı kin ve düşmanlığa sürüklüyor” değerlendirmesi yapıldı. Kanallara, yasanın “Irk, dil, din, cinsiyet, sınıf, bölge ve mezhep farkı gözeterek toplumu kin ve düşmanlığa tahrik edemez veya toplumda nefret duyguları oluşturamaz” ilkesine dayanılarak ceza kesildi.

Konu TBMM’nin de gündemine geldi

HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen, "Bu tablo, doğrudan muhalefeti engelleme, medyayı baskı altına alma olarak yorumlanabilecek bir uygulamadır." dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da RTÜK'ün bir yıl öncesinden şikayet edilmiş programlarla ilgili karar vermediğini ifade ederek, "RTÜK'ün böyle apar topar bir karar vermesi Cumhurbaşkanının talimatına uymak değil de nedir? RTÜK üyelerini iş ahlakına davet ediyorum." diye konuştu. 

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ise, RTÜK'ün, kanunların kendisine imkan verdiği yaptırımları uyguladığını ifade etti.

DAHA FAZLA HABER OKU