Ahmet Hakan: Meğer Melih Bulu, Arçelik’in Türk kahve makinesini yapmış

"Bu konuda Ali Koç’tan da bayağı bir teşvik ve destek almış"

Fotoğraf: AA

Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan, Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanması öğrenci ve akademisyenlerin tepkisini çeken Melih Bulu’nun “Türk kahvesi makinesi yaptığını” yazdı.

Hakan, bugünkü köşesinde Melih Bulu hakkında şunları söyledi:

Meğer bizim Melih Bulu, Arçelik’in ürettiği Türk kahve makinesini yapmış. Hatta bu konuda Ali Koç’tan da bayağı bir teşvik ve destek almış.

Çıkardığım sonuç:

Hayat, sanıldığı kadar basit değildir. Çok karmaşıktır.

Ne olmuştu?

Boğaziçi Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olmayan Melih Bulu’nun Erdoğan tarafından kararname ile okula rektör olarak atanması hem öğrencilerin hem de akademik personelin tepkisini çekmişti. Öğrencilerin yaklaşık bir buçuk ay önce başlattığı eyleme kısa bir süre sonra öğretim görevlileri de katılmıştı.

Melih Bulu’nun istifasını isteyen öğrencilere okulun yerleşkesi içerisinde polis tarafından müdahale edilmiş, onlarca öğrenci gözaltına alınmıştı. Öğrencilere destek için İstanbul ve Türkiye’nin farklı yerlerinde eylemler düzenlenmiş, göstericiler sert polis müdahalesi ile karşılaşmıştı. Bu eylemler sırasında bazı öğrenciler tutuklanmış, bazıları ev hapsine alınmıştı.

İktidar kanadından "eylemlere katılanların çoğunluğunun Boğaziçi öğrencisi olmadığı ve terör örgütleriyle iltisaklı olduğu" iddialarına yer verilen açıklamalar yapılıyor.

En son olarak Cumhurbaşkanı kararı ile üniversitede hukuk ve iletişim fakültelerinin kurulmasına karar verilmişti.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU