Genelkurmay Başkanı Güler, Gara’daki mağarayı anlattı

“Mağarada 3 giriş, 9 oda ve 7 tane de demir kapı var. Ayrıca mağaranın içerisinde sürekli zikzaklar var”

Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler, Irak’ın kuzeyinde bulunan Gara’da 13 Türkiye vatandaşının PKK tarafından şehit edildiği mağaranın yapısını anlattı.

Pençe Kartal-2 Harekatı'nın sevk ve idare edildiği sınır hattındaki Harekat Merkezi'nde açıklamalarda bulunan Güler, "PKK terör örgütü unsurlarını etkisiz hale getirerek, Irak'ın kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla yaptığımız bu harekatla teröristlere ait barınak, sığınak, mühimmat depoları, karargahları ve de mağaraların imhası planlanmıştır" diye konuştu.

Güler, "Harekat alanımız 75 kilometre genişliğinde ve 25 kilometre derinliğinde, bugüne kadar icra ettiğimiz harekatların hemen hemen en büyük bölgesidir. Bu geniş bölgede önemli tüm hedeflerin vurulması da planlanmıştır" ifadesini kullandı.

Söz konusu mağaranın özelliklerine ilişkin de bilgi veren Güler, şunları söyledi:

Mağarada 3 giriş, 9 oda ve 7 tane de demir kapı var. Ayrıca mağaranın içerisinde sürekli zikzaklar var. Bazı noktalar da 1.20 metre yüksekliğinde, insanların sadece sürünerek veya çömelmiş vaziyette yürümek zorunda olduğu bir yapı oluşturulmuştur. Belli ki uzun bir süre çalışmadan sonra bu mağara meydana getirilmiş. 3. gün akşamüstü mağaradan kaçmaya çalışan bir terörist, unsurlarımız tarafından yakalanmıştır. 4. gün, yani bugün yine aynı noktadan sabah aynı şekilde kaçmaya çalışan başka bir terörist de ele geçirilmiştir. Bu teröristler içerde toplam 8 teröristin olduğunu açıklamıştır.

Gara'ya yönelik operasyon kapsamında 3 asker şehit olmuştu. 3 askerin de yaralandığı operasyonda mağara içerisinde bulunan 13 Türkiye vatandaşı PKK tarafından katledimişti.

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU