Siyahi göçmen kadın kılığında trollük yapan akademisyen yakayı ele verdi

Okul yönetimi, "Sergilenen davranışın, öğretim üyelerinin gözdağı ve tacizden uzak, profesyonel bir akademik ortama katkıda bulunması yönündeki ilkemize uygun olmadığı sonucuna vardık" açıklamasını yaptı

Öğretim görevlisinin karıştığı skandalın ardından okul yetkilileri soruşturma açmıştı (UNH)

ABD'de bir üniversitede görevli erkek akademisyenin, Twitter'da kendisini siyahi bir kadın göçmen gibi gösterip ırkçı ve cinsiyetçi paylaşımlar yaptığı tespit edildi.

New Hampshire Üniversitesi'nden (UNH) ismi açıklanmayan beyaz öğretim görevlisi, sahte hesaplar üzerinden yaptığı paylaşımlar nedeniyle okul soruşturmasına tabi tutuldu.

Amerikalı People dergisinin haberine göre üniversite yönetimi, hakkında Ekim 2020'de inceleme başlattıkları kimya bölümü hocasının istifa ettiğini bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Üniversite Başkanı James W. Dean Jr. ile okulun Topluluk, Eşitlik ve Çeşitlilikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Nadine Petty'nin kaleme aldığı mektupta, "Fakülte üyemizin sosyal medyada ciddi derecede suiistimallere karıştığı iddialarından ilk kez haberdar olmamızın üzerinden 4 ay geçti. Üniversitemizin kapsamlı ve adil bir soruşturma yürüttüğü sırada gösterdiğiniz sabır için teşekkür ederiz. Soruşturmamız artık tamamlandı" ifadeleri kullanıldı.

Yetkililerin açıklaması şu şekilde devam etti:

İlgili herkesin mahremiyetini korumak adına söyleyebileceklerimiz sınırlı olmakla birlikte, okulumuzun sergilenen bu davranışın, üniversitenin değerlerine ve öğretim üyelerinin gözdağı ve tacizden uzak, profesyonel bir akademik ortama katkıda bulunulacağı yönündeki ilkelerimize uygun olmadığı sonucuna varmasının ardından söz konusu görevlinin istifa etmeyi seçtiğini aktarabiliriz.

Associated Press'in (AP) ekim tarihli bir haberinde, adı açıklanmayan öğretim görevlisinin Twitter hesabında rutin ırkçı, cinsiyetçi ve transfobik yorumlar yaptığı iddia edilmişti.

Bazı öğrenciler, bahsi geçen kişinin, tweet'lerine karşı çıkan yanıtlar veren siyahi kadın kullanıcıları hedef aldığını söylemişti. Hesap sahibinin bilim, matematik, mühendislik ve teknoloji alanlarında çeşitliliği artırmaya yönelik çabalara da karşı çıktığı ileri sürülmüştü.


Independent Türkçe, People

DAHA FAZLA HABER OKU