Erdoğan, Hafız Abdullah Nazırlı’nın vasiyeti için Rize ziyaretini yarıda kesti

Rize’deki programını yarıda kesip Elazığ'a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hafız Abdullah Nazırlı'nın cenazesine katıldı. Erdoğan, Nazırlı'nın cenaze törenine gelmesini vasiyet ettiğini açıkladı

Vefat eden Elazığ’ın kanaat önderi 107 yaşındaki Hafız Abdullah Nazırlı için cenaze törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hastanede ziyaretimizde Diyanet İşleri Başkanım, bakan, milletvekili arkadaşlarımda yanımızdaydı. O gün bizlerden bir vasiyet olarak da kabul ettik. 'Fevkalade bir durum olmadığı sürece bizler bu görevi ifa edeceğiz, inşallah geleceğiz' dedik. Rabbim bu fırsatı bizlere verdi, lütfetti. Elhamdülillah biz de bugün hakka uğurlama merasiminde burada bulunuyoruz" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bir süredir Fethi Sekin Şehir Hastanesinde tedavisi süren Elazığ’ın kanaat önderlerinden 107 yaşındaki Hafız Abdullah Nazırlı, dün yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. 

Nazırlı için bugün İzzetpaşa Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi.

 Nazırlı’nın cenaze törenine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ulaştırma ve Altyapı Bakani Adil Karaismailoğlu, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, milletvekilleri, diğer protokol üyeleri, ailesi, yakınları, sevenleri olmak üzere birçok kişi katıldı.

erbas.jpg
Hafız Abdullah Nazır'ın cenazesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Diyanet İşleri Başanı Erbaş da birer konuşma yaptı / Fotoğraf:AA

 

Cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırarak, dua etti.

"Böyle bir görevi ifa etmek büyük bir fazilet erbabının işidir"

Namaz sonrası konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çok değerli hocamızı Hak'ka uğurlamak üzere aranızda bulunuyoruz. Az önce Diyanet İşleri başkanımızın da ifade ettiği gibi Elazığ’da deprem konutlarıyla ilgili hak sahiplerine tesliminde hocamızı hastanede ziyaret edelim istemiştik. Hastanede ziyaretimizde Diyanet İşleri Başkanım, bakan, milletvekili arkadaşlarımda yanımızdaydı. O gün bizlerden bir vasiyet olarak da kabul ettik. 'Fevkalade bir durum olmadığı sürece bizler bu görevi ifa edeceğiz, inşallah geleceğiz' dedik. Rabbim bu fırsatı bizlere verdi, lütfetti. Elhamdülillah biz de bugün hakka uğurlama merasiminde burada bulunuyoruz. Uzun zamandır hocamızı tanıyoruz. Az önce diyanet işleri başkanımızın da ifade ettiği gibi binlerce hafız yetiştirmek suretiyle bizim her şeyimiz Kitabullahımızın korunmasına görevli olacak hafızları yetiştirmiş olması tabi her yiğidin karı değil” dedi.

Erdoğan, “Biz kendisinden hep hoşnut olduk. 106 yıllık ömür, hastanedeki ziyaretimizde hocamla beraber onu konuştuk. Allah’â hamd olsun bu ne hafıza en ufak bir hafızada gerileme yok. Allah’ın ayetlerini 106 yıl sonunda hala nasıl koruyor ve o ayetleri nasıl okuyor ve bunları görünce bizim halimiz ne olacak diye de kendi kendimize sorduk. Mekanı cennet olsun inşallah. Son olarak da surelerin en güzellerinden hep birlikte birer Fatiha okumak suretiyle inşallah yolculuğuna uğurlayalım" şeklinde konuştu.

Konuşma sonrası Nazırlı'nın tabutunu Cumhurbaşkanı Erdoğan omuzlayarak bir süre taşıdı.

hafiz.jpg
Erdoğan, geçtiğimzi günlerde Hafız Abdullah Nazırlı’yı tedavi gördüğü hastanede ziyaret etmişti / Fotoğraf: İHA

 

Hastanede ziyaret etmişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 25 Ocak günü geldiği Elazığ’da Hafız Abdullah Nazırlı’yı tedavi gördüğü hastanede ziyaret etmişti.

Erdoğan, ziyarette Hafız Nazırlı’yı 5’inci kez ziyaret ettiği buluşmada özel olarak hazırlanmış, mealli ve ayet ayet açıklamaları olan bir Kur’an-ı Kerim'i hediye etmiş, Nazırlı da kendisinin kaleme aldığı ‘Hafızlarıma Nasihatlerim ve Vasiyetlerim’ adlı özel bir baskı kitabını Erdoğan’a hediye etmişti.

Rize programını yarıda kesti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Rize'de katıldığı bir açılışta memleketine olan özlemini dile getirerek, "6 aylık aranın ardından ata yurdum Rize'de olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Dün gece geldim. Hafta sonunu zor çektim. Ne zaman Perşembe olacak da Rize'ye gideceğiz diye..." ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan, Hafız Abdullah Nazırlı'nın vasiyetini yerine getirmek için Rize ziyaretini yarıda keserek Elazğ’a gitti.

 

Independent Türkçe, AA, İHA

DAHA FAZLA HABER OKU