Vikings: Floki'nin göz makyajı ne anlama geliyor?

Dizide karakterlerin kıyafetleri, saç kesimleri ve makyajları belirli kültürel anlamlar ifade ediyor

Netflix'te yayımlanacak Valhalla, Vikings'te yaşanan olaylardan 100 yıl sonrasını konu alacak (History Channel)

Michael Hirst'in yaratıcısı olduğu Vikings dizisi yayımlanmaya başladığı 2013'ten bu yana önemli bir izleyici kitlesi elde etmişti ve sevilen dizinin popülaritesinde pay sahibi olan karakterler arasında Floki de yer alıyordu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Her ne kadar Vikings başta mini dizi olarak tasarlansa da izleyicilerden aldığı beğeni sayesinde ilk tasarı rafa kalkmış ve maceralar Ragnar Lothbrok'un oğulları arasındaki gerilimlere kadar uzanmıştı. 

Bununla birlikte Vikings dizisindeki maceralar barutunu tüketse de Netflix yaptığı açıklamayla Valhalla isimli yeni dizide Vikinglere dair başka serüvenlerin ekranlara geleceği müjdesini vermişti. 

Dizinin izleyicilerini en çok cezbeden karakterler arasında yer alan Floki, Kattegat'ın gemi yapımcılarından biriydi ve son derece tuhaf bir kişiliğe sahipti. Floki sık sık Tanrıların Vikingler için neler hazırladığına dair duyduğu endişeyle tanınıyordu. 

Ancak yalnızca kişiliği değil fiziksel görünümü de bir o kadar garipti. Floki sürekli enteresan bir göz makyajı yapardı ve görünüşe göre bunun ardında geçerli bir sebep yatıyor. 

Somag News'un haberine göre Vikings dizisinin makyözü Tom McInerney, hem erkeklerin hem de kadınların gözlerine sürme çektiğini ancak Floki'nin bunu diğerlerinden daha fazla yapmasının sebebinin inançlarıyla alakalı olduğunu belirtti. 

Floki dizide Vikinglerin benimsediği pagan kültürünü temsil ediyordu ve bu da kendisini güzelleştirmek için ona bir zemin sunuyordu. Bu inanca göre Tanrılar ve Vikingler arasında doğrudan ve derin bir bağ söz konusu.

Öte yandan hayranlardan bazıları bunun gerekçesinin o dönem İskandinavların kendilerini korkutucu göstermek istemeleriyle ilişkili olduğunu düşünüyor. Ancak gerekçesi her ne olursa olsun Vikinglere dair detaylar yeni dizi gelene kadar tartışılmaya devam edecek gibi görünüyor. 

 

Independent Türkçe, Somag News

DAHA FAZLA HABER OKU