Sözcü yazarı: Bırakın uzayı-muzayı, siz önce aşı bulun, aşı

"70 küsur yıl önce aşı yolladığımız Çin'den umutla aşı bekler hale geldik"

Fotoğraf: AA

Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan, iktidarın uzay konusunda yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. Turan, “Bırakın uzayı” derken hükümetin ilk olarak yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı konusunda ilerleme sağlaması gerektiğini kaydetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Turan, bugünkü köşe yazısında Türkiye’nin şu ana kadar sadece 13 milyon Kovid-19 aşısı alabildiğini söyledi ve özetle şunları yazdı:

Gerisi nerede? Yok! “Gelecek” diyorlar. Ne zaman gelecek? Allah bilir!

Bir de uzaydan, Uzay Ajansı'ndan filan bahsetmezler mi? Türkiye uzayda söz sahibi olacakmış! Bu ağır salgın günlerinde bile ister istemez gülüyoruz! Bırakın uzayı-muzayı, siz önce aşı bulun, aşı!

1930'lu yıllarda bile 17 çeşit aşı üreten, bunların bir kısmını Amerika'ya ve Çin'e yollayan Türkiye bugün ne hale geldi? Sağlıkta hayatî bir kurum olan Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsü'nü 2011 yılında bu iktidar kapattı! Bugün öyle bir tesisimiz ve o tesisin deneyimli tıp adamları olsaydı, aşı için namerde muhtaç olmayacaktık! Her şeyi satıp savurdular, satamadıklarını kapattılar. Şimdi ne oldu? 70 küsur yıl önce aşı yolladığımız Çin'den umutla aşı bekler hale geldik!

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU