Gizemli hastalığa sıradışı önlem: "Ani ölüm" demek yasaklandı

Mbeya yetkilisi, "Bu söz ülkemize gelmek isteyen yatırımcıları kaçırıyor ve gelir kaybetmemize yol açıyor" dedi

Bölgenin yetkilisi Albert Chalamila, özellikle sosyal medyada yapılan paylaşımların ardından yönerge yayımladı (Facebook)

Tanzanya'nın Mbeya bölgesinde ortaya çıkan gizemli hastalık sonrası gelir kaynaklarının azalmasından endişe duyan yerel yetkililer sıradışı bir tedbire başvurdu.

Kenya merkezli internet gazetesi Tuko'nun haberine göre, Tanzanya'nın güneybatısında yer alan Mbeya'nın bölgesel yetkilisi Albert Chalamila, yatırımcıları kaçıracağı gerekçesiyle "ani ölüm" ifadesinin kullanılmasını yasakladı.

Chalamila, bölgedeki ölümlerin duyurulması sırasında bu sözcüğün bilhassa sosyal medyada kullanılması üzerine bir yönerge yayımladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Söz konusu ifadenin yatırımcıları korkutacağını belirten Chalamila, "Bu bölgede her vefatın 'ani ölüm' olarak adlandırılması gibi bir davranış sergileniyor. Bu ifade ülkemize gelmek isteyen yatırımcıları kaçırıyor ve haliyle gelir kaybetmemize yol açıyor" yorumunda bulundu.

Tanzanyalı yetkilinin açıklamaları, Afrika ülkesinin adının, hastalananları kan kusarak öldüren bir hastalıkla gündeme gelmesinin ardından geldi.

Endişeleri beraberinde getiren hastalık şu ana kadar en az 15 kişinin hayatını kaybetmesine ve 50 kişinin de hastaneye kaldırılmasına neden oldu.

Ülkedeki sağlık yetkilileri pazar günü yaptıkları açıklamada, bu hastalığa yakalanan kişilerin mide bulantısı yaşadığını, kan kusmaya başladığını ve hastaneye geç kabul edilen bazılarının da yaşamını yitirdiğini bildirmişti.

Gizemini koruyan hastalığın nedeni henüz belirlenemezken Tanzanya Sağlık Bakanlığı salgın olasılığını reddetmişti. Hastalığa yakalanan kişiler üzerinde yapılan ilk incelemedeyse, çoğu erkek olan hastaların mide ülseri ve karaciğer rahatsızlığı yaşadığı belirlenmişti.


Independent Türkçe, Tuko

DAHA FAZLA HABER OKU