Erkan Baş'tan 'Berat Albayrak'ın kayınpederi' diye seslendiği Erdoğan'a: Sana insanlığı öğreteceğiz

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Buğra için “Osman Kavala denilen, adeta Soros’un temsilcisi olan kişinin karısı da provokatörlerin içerisinde yer alan bir kadın” diyen Erdoğan’a tepki gösterdi

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, partisinin haftalık basın açıklamasında konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

TİP İstanbul İl Binası’nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Baş, Boğaziçi eylemleriyle bağlantılı olarak, büyük çoğunluğu üniversite öğrencisi, 500 civarında yurttaşın gözaltına alındığını, aralarında 2’si TİP üyesi gençler olmak üzere 10 kişinin tutuklandığını belirterek, “Adı intihalle anılan, AKP militanı kayyum, “yabancı savaş gemilerine birkaç füze atalım da dünya gücümüzü görsün” diye nutuklar attı.  Bütün bunlar sadece, gençlerimiz, hocalarımız üniversitelerde kayyum uygulamasına itiraz ettiği için yaşandı” dedi.

“Darbeciler susturamadı mafya babası mı susturacak”

Boğaziçili öğrencilerin Erdoğan’a yazdığı mektuba karşılık, çete lideri Alaattin Çakıcı’nın Melih Bulu’yu destekleyen mektubuyla ilgili konuşan Baş, “Saray rejimi, gençliğe savaş açtı. Biz bu genç arkadaşlarımızın yanındayız. Bunu bir kez daha ilan ediyoruz.  Gençlik ne görev verirse onu yapacağız” dedi.

Baş , “Ülkenin büyük kısmı bu gençlere destek veriyor. İktidar da bunu gördüğü için bu gençleri susturmaya çalışıyor. Bu gençler bir bildiri hazırladılar. Ben bu bildiriyle gurur duyuyorum, altına imza atıyorum. Gençler bir bildiri yazmış, bunun karşısına, fikrin karşısına bir mafya babasının mektubuyla çıkıyorlar. Böyle utanmazlık olur mu? Ne zamandan beri akademik konularda mafya liderleri söz sahibi oluyor? Bu aklı evveller bizi böyle susturacaklarını mı sanıyorlar? Üniversiteleri diktatörler susturamadı. Bu ülkenin üniversitelerini darbeciler susturamadı, mafya babası mı susturacak? Gençlere savaş açan bu iktidar kaybedecek” diye konuştu.

“İnsanlığı öğreneceksin”

“Kendine saraylar yaptıran kişi, değerli bilim insanı Ayşe Buğra için, “Osman Kavala denilen, Soros’un temsilcisi olan kişinin karısı da provokatörlerin içerisinde yer alıyor” ifadelerini kullandı” diyen ve Erdoğan’ın sözlerine tepki gösteren Erkan Baş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sen, Emine Erdoğan’ın eşi beyefendi. Öldürülme emrini verdiğin, icraatlerinle ölümüne neden olduğun, siyasi tutsak haline getirdiğin insanların ailelerini ağzına almaktan vazgeç.Sen, Boğaziçi öğrencilerinin deyimiyle 12. Cumhurbaşkanı. Sen gelip geçicisin. Bir 11. vardı, bir 13. olacak. Ama bu topraklarda insanlık değerleri devam edecek. İnsanlığı öğreneceksin. Öğrenmeyeceksen de, iktidarında insanlığa verilen reklam arası bitecek.Bu toprakların, acılı insanların aileleri için bir dayanışma kültürü var.  Acıyı paylaşmak var. Sen bunları bilmiyorsun belli ki. Ama biz acıyı bal eylemeyi de biliriz. Kör olasın da demeyiz. O güzel gençler, o güzel çocuklar. Kaşları destan, gözleri destan.  Elleri kan içinde. Dayanışma, adalet, özgürlük  iktidar olacak. Sen, Bilal’in babası, Sümeyye’nin babası, Berat Albayrak’ın kayınpederi. Kör olasın demiyorum. Kör olma da gör beni”

“IŞİD’in Trakya Emiri”

Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Cevdet Kılıç’ın Boğaziçi eylemleri hakkındaki paylaşımına da tepki gösteren Erkan Baş, “Cevdet Kılıç denilen kişinin zihniyetine bakın. IŞİD’in Trakya emiri gibi konuşuyor.  Suç bunda değil. Suç bunu yetkilendirende. Çünkü bu iktidarın dili mafya babalarının dili, IŞİD’in dili” dedi.

Yeni anayasa cevabı: Başka kapıya

Erdoğan’ın yeni anayasa çağrısı hakkında da konuşan TİP Genel Başkanı Baş, “Yurttaşlığa inanmayan birinin başlatacağı anayasa tartışması Türkiye’nin demokratik birikimine, aydın birikimine, halka hakarettir.  Biz yurttaşlar olarak, insanlık değerlerini kaybetmemiş özgür yurttaşlar olarak kendimize yeni bir sözleşme yapacağız merak etmesin.  O sözleşmenin ilk maddesinde de, insanca değerler yer alacak. Suudi Arabistan Kralı ölünce bayrakları yarıya indirip, Soma’da madenci akrabasını tekmeleten kişiyle Anayasa yapılamaz” dedi.

“Biz bu iktidarın neye niyetlendiğini bilecek kadar bilgi, görgü sahibiyiz” diyen Baş şunları söyledi:

“Anayasa Mahkemesi’nin, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararlarının ayağına dolanmasını istemiyor. Kurduğu Saray Rejimi’nin orman kanunlarını yazılı hale getirmek istiyor. Siyasi partiler kanununda, seçim kanununda yapmak istediği değişiklikler yetmeyecek ki azınlık da olsa iktidarını sürdürecek kurallar istiyor. Başka kapıya”

“Önce o iktidar gidecek, sonra bu ülkenin yurttaşları olarak yeniden kuruluşun sözleşmesini yapacağız” diyen Baş, “Parantezi bir daha açmayacak yeni adil, özgürlükçü, eşitlikçi, yaşamdan yana sözler vereceğiz birbirimize.  Ve bir daha hiçbir diktatör tarafından ayaklar altına alınmasına da izin vermeyeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU