Çorlu'da oğlu ve eşini kaybeden Mısra Öz'e 8 bin 840 lira ceza

Karara tepki gösteren Öz, “En iyi bildikleri şey para olduğu için, bizleri para cezasıyla korkutmaya çalışıyorlar” dedi

Çorlu tren kazasında Oğlu Arda Sel ve eşi Hakan Sel'i kaybeden Mısra Öz hakkında 'kamu görevlisine hakaret’ suçlamasıyla açılan davada karar çıktı. Mısra Öz, 8 bin 840 lira para ezasına çarptırıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

8 Temmuz 2018’de Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde meydana gelen, 7’si çocuk 25 kişinin yaşamını yitirdiği tren kazasında eşini ve oğlunu kaybeden Mısra Öz Sel hakkında iki dava açıldı.

9 yaşındaki oğlu Oğuz Arda Sel’i ve eşi Hakan Sel’i kaybeden Mısra Öz’e “Üç maymunu oynamayı tercih eden bir heyet” dediği gerekçesiyle “kamu görevlisine hakaret” suçlamasıyla açılan davanın ikinci duruşması bugün yapıldı.

Duruşmada Mısra Öz, “Beraat talep ediyorum. Çorlu Tren Faciası’nda 25 kişinin ölümüne neden olan sorumluların yargılanmasını istiyorum. Tren faciasında, üç yıldır gerçek sorumluları yargı önüne getiremeyen heyete karşı söylediklerimin arkasındayım” dedi.

Savcı, Mısra Öz’ün ilgili maddeler gereğince cezalandırılması yönünde mütalaa verdi.

Mısra Öz’ün avukatı Özgür Urfa ve Sevgi Evren Köroğlu savunmalarını yaptı. Urfa, “Saray soytarısı” ve “üç maymunu oynayan mahkeme heyeti” sözleri, Anayasa Mahkemesi’nce düşünce ve ifade kapsamında olduğunu ifade etti.

Mahkeme, Mısra Öz’e, "kamu görevlilerine hakaret ettiği" gerekçesi 8 bin 840 TL para cezası verilmesine hükmetti.

Öz: Sadece adalet istiyoruz

Mısra Öz, kararın ardından Çorlu Adliyesi önünde açıklama yaptı. Karara tepki gösteren Öz şunları söyledi: 

İsterlerse 800 bin lira, isterlerse 8 trilyon ceza versinler. Bu davada gerçek sorumlular yargılanmadığı müddetçe ben ve 25 kişi hakkımızı aramaya devam edeceğiz. En iyi bildikleri şey para olduğu için, bizleri para cezasıyla korkutmaya çalışıyorlar. Korkmuyorum, vazgeçmiyorum. Hakime de söyledim, bundan sonra söylediğim tüm sözlerin hâlâ arkasında olmakla birlikte, bana, avukatlarımıza, gazetecilere verdikleri cezalarla bizi korkutamayacaklar. 25 kişiyi buraya getiremeyenler bizi getirmeyi daha kolay olarak seçiyorlar. Başımın gözümün sadakası olsun bu ceza. Gerçek sorumlular buraya gelsin, yargı önüne çıksın. Çünkü biz biliyoruz ki, gerçek sorumlular bizlere dahi rüşvet verip susturma peşindeler. Ama yargılanana kadar hepsinin arkasındayız, yani davaları da karşılarız. Sadece adalet istiyoruz, oturdukları koltuktan hâlâ utanç duyuyorum.

Gazeteci Hoş’a da 40 bin TL ceza verilmişti

Çorlu tren faciasındaki ihmalleri araştıran Mustafa Hoş'a da "Yargı otoritesini hedef almaktan" 40 bin TL tazminat cezası verilmişti. Gazeteciler, sanatçılar, kazada ölenlerin aileleri ve çok sayıda yurttaş, Mustafa Hoş'a verilen cezayı birlikte ödeyeceklerini açıklamışlardı. Çorlu’da bugün görülen davayı takip eden gazeteciler arasında Mustafa Hoş da yer aldı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU