Akşener’den Erdoğan’a tepki: Terbiyeli olacaksın

İYİ Parti lideri, Erdoğan'a Prof. Ayşe Buğra'ya yönelik kullandığı ifadeler dolayısıyla yüklendi: Sen eskiden siyasetin raconunu bilirdin. Hapisteki birinin ailesine laf edilmeyeceğini de bilirdin

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Prof. Ayşe Buğra için söylediği "Osman Kavala denen kişinin karısı da bu provokatörlerin içinde yer alan bir kadındır" sözlerine tepki gösterdi.

Akşener, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Erdoğan’ın Boğaziçi Üniversitesi eylemlerini eleştirirken Prof. Buğra için söyledi sözlere “Terbiyeli olacaksın” ifadesini kullanarak tepkisini dile getirdi:

Bakın, hem Boğaziçi Üniversitesi’nin, hem de Türkiye’nin en değerli bilim insanlarından biri olan, Profesör Ayşe Buğra Hoca için ne dedi? “Türkiye’de, Soros’un adeta ofis temsilcisi olan birinin karısı.” Sayın Erdoğan,senin bilimle, araştırmayla pek alakan yoktur ama, ben yine de anlatayım. Ayşe Buğra, her şeyden önce, çok kıymetli eserleri, dünyaca bilinen önemli çalışmaları olan, çok değerli bir akademisyenimizdir. Birçok başka alanın yanı sıra, Türkiye’de iş dünyası ile devlet arasındaki ilişkileri incelediği çalışmalarıyla da, literatüre önemli katkılar yapmış önemli bir bilim insanımızdır.


Ayşe Buğra’nın edebiyatçı ve gazeteci Tarık Buğra’nın kızı olduğunu hatırlatan Akşener, “O Tarık Buğra ki, senin fesline, burma bıyıklına benzemez” diye konuştu ve şunları söyledi:

O Tarık Buğra ki, TRT’nin TRT olduğu zamanlarda, bu millete ecdadını hakkıyla anlatan, milli mücadele ruhunu hakkıyla aktaran dizilerin uyarlandığı, muhteşem romanların yazarıdır. Sen artık kabak tadı veren cehaletinle, bunları bilmeyebilirsin. Ama Sayın Erdoğan her şeyin ötesinde, bir kadından, bir bilim insanından söz ediyorsun. Terbiyeli olacaksın. Efendi olacaksın. Bu sözler, devletin başına yakışmaz.

“Yazıklar olsun”

Cuma namazı çıkışında abuk sabuk konuşup, abdesti gıybetle bozmak, bu ülkenin cumhurbaşkanına yakışmaz. Bu ülkenin cumhurbaşkanı, Boğaziçi üniversitesinin 36 yıllık şerefli bir hocasını, milletimizi gururlandıracak bilimsel çalışmalar yapmış bir kadını, hedef tahtasına koyamaz. Ayıptır. Günahtır. Sen eskiden siyasetin raconunu bilirdin. Hapisteki birinin ailesine laf edilmeyeceğini de bilirdin. Saraya girdiğinden beri ne racon kaldı, ne nezaket kaldı, ne de izan kaldı. Yazıklar olsun.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Ellerinizi kadınlardan ve gençlerden çekin"

Bu vesileyle, Sayın Erdoğan’ın iş dünyasıyla kurduğu, bu çarpık ilişkiyi, daha iyi anlamak isteyen gençlerimizi, Ayşe Hoca’nın eserlerini okumaya davet ediyorum. Özellikle, Türkçesi 1995’te yayınlanan, “Devlet ve İş adamları” kitabını şiddetle tavsiye ederim. Sayın Erdoğan’ın o beş müteahhidi neden kolladığını, çevreyi katletmelerine, neden izin verdiğini, vergi cezalarının, nasıl hemen affedildiğini çok daha iyi anlayacaksınız. Çünkü onlar sövecek, bizler okuyacağız. Çünkü onlar bağıracak, bizler anlayacağız. Ve biz asla onlar gibi olmayacağız. Sayın Erdoğan; Buradan seni ve ortaklarını bir kez daha uyarıyorum. Ellerinizi kadınlardan ve gençlerimizden çekin! Suçsuz insanları, hedef göstererek siyaset yapmaktan vazgeçin!

“Bunlara göre her şey yolunda”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın geçen günlerde yaptığı bir açıklamayı eleştiren Akşener, şunları ifade etti:

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanı Mahir Ünal Kahramanmaraş’taki bir genç çiftçimizi, kendisinin 24 taksitle aldığı bir cep telefonunu, üzerine bir de internet paketi olduğu için, aslında kendisinin çok iyi durumda olduğuna ikna etmiş. Bu başarılı olduğunu düşündüğü ikna faaliyetini de, televizyona çıkıp dalga geçerek anlatıyor. Bunlara göre her şey yolunda. Çektiğimiz dertler aslında bizim hüsnü kuruntumuz. Dükkanın mı battı kardeşim? “Aslında batmadı. İşlerin çok iyi, ama sen göremiyorsun.” “İş arıyorum ama bulamıyorum” mu diyorsun? Aslında iş çok da, sen iş beğenmiyorsun. “Market fiyatları el yakıyor.” diye şikayet mi ediyorsun? “Aslında fiyatlar aynı, sen alışveriş yapmayı bilmiyorsun.” İktidara göre aslında bu ülkede sorun falan yok. Hepimiz zenginlikten şımardık.

“O IBAN’a benden kuruş çalışmaz”

Devlet kurumu Anadolu Ajansı’nın (AA) “Japonya'da esnaf Kovid-19 önlemleri nedeniyle zor durumda” şeklindeki haberine de tepki gösterdi.

Pulitzerlik bir başka habercilik başarısına da, pazar günü ibretle şahit olduk. Devletin haber ajansı, taaa Japonya’dan “esnaf” haberi yaptı. Yanlış duymadınız. Hani şu terörist başının mesajını, dünyaya duyuran Anadolu Ajansı var ya, işte o, Japonya’dan haber yapmış, diyor ki; “Japon esnaf zor durumda.” Güler misin, ağlar mısın?

Burnunun dibini göremeyen, muhteşem habercilik, işyerlerinin sınırlı saatlerde çalıştığı Japonya’da, esnafın sesi olmuş. Kuruluşunda “Anadolu’nun sesini dünyaya duyurmak” diye bir hedef var. Ama Anadolu’yu duymadığı gibi, dünyanın bir ucundan bize esnaf derdi anlatıyor. Japonya, pandeminin başından beri, vatandaşına ne kadar destek verdi biliyor musunuz? 1 trilyon 260 milyar dolar. Türkiye’nin toplam bütçesinden fazla.

Anadolu kan ağlıyor, bunların gözü dünyanın öbür ucunda.Yakında sayın Erdoğan kürsüye çıkıp, çilekeş Japon esnafı için, yardım kampanyası başlatıp, IBAN isterse şaşırmayın.

Ben belediye başkanlarımızın başlattığı kampanyaya iki 3 aylık emekli maaşımı bağışlamıştım o zaman, ikisine de çöktüler. Sayın Erdoğan, o IBAN’a benden kuruş çalışmaz, haberiniz olsun.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU