Fransa'da yurttaşlar, aşı kampanyasında hükümetten çok AB'ye güveniyor

Anket verilerine göre ilaç şirketlerine duyulan güven de hükümeti geride bırakıyor

(Reuters)

Fransa'da yapılan yeni bir anket, yurttaşların çoğunun, koronavirüs aşıları konusunda hükümete değil, Avrupa Birliği'ne (AB) güvendiğini ortaya koydu.

Politico'nun ulaştığı Harris Interactive / Euros Agency anketinin verilerine göre, katılımcıların yüzde 45'i aşı uygulamasında Fransız hükümetine güvendiğini söylerken, yüzde 52'si AB'ye inandığını ifade etti.

Fransız hükümetinin aşılama kampanyasında çoğu AB ülkesinin gerisinde kalması, hükümete yönelik eleştirilere neden oluyor. Ankette ilaç şirketleri de yüzde 50 güven oranıyla hükümeti geride bıraktı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bunun yanında katılımcıların büyük çoğunluğunun (yüzde 80), aşı uygulamasında sağlık çalışanlarına itimat ettiği görüldü.

Katılımcıların yüzde 63'ü Dünya Sağlık Örgütü'ne güvendiğini ifade ederken, yerel makamlara güvenenlerin oranı da yüzde 69 olarak belirlendi. Yüzde 77'si ise aşılama kampanyasıyla ilgili genel olarak endişe taşıdığını bildirdi.

Öte yandan, kurumlara yönelik güven düzeyinin, siyasi eğilime bağlı olarak değiştiği ortaya çıktı.

Örneğin Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un partisi Cumhuriyet Yürüyüşü Hareketi'ni ve diğer ana akım partileri destekleyen katılımcıların güven düzeyi, radikal sol ve radikal sağ seçmenlere kıyasla çok daha yüksekti. Radikal sağa eğililmli seçmenlerin yalnızca yüzde 19'u aşı kampanyası yönetiminde hükümete güvendiğini söyledi.

İnternet ortamında yapılan anket 26 ve 28 Ocak tarihleri ​​arasında 1017 katılımcıyla gerçekleştirildi.



Independent Türkçe, Politico

DAHA FAZLA HABER OKU