Yeniden Refah Partisi'nden "Boğaziçi" açıklaması: Seçimle gelen iktidarlar ancak seçimle gitmelidir

Açıklamada "Emperyal güçleri arkasına alarak, sokak hareketleri ile iktidar değişimini de tasvip etmemiz asla mümkün değildir" ifadesi yer aldı

Fotoğraf: AA

Yeniden Refah Genel Başkan Yardımcısı Av. Bayram Sakartepe, "İktidara gelmek, ancak ve ancak halkın desteği ve oyları ile olur. Bunun dışındaki yöntemlerin hepsi çıkmaz sokaktır" dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Bayram Sakartepe, Boğaziçi Üniversitesi'nde yaşanan olaylara ilişkin yazılı açıklamasında, "Boğaziçi Üniversitesi’ndeki eylemleri başka amaçlar için kullanmak isteyenleri, bu protestoları farklı noktalara taşımak isteyenleri tasvip etmiyoruz. Her türlü talep ve muhalefetin anayasal sınırlarda yapılmasının, ülkemizin hayrına olacağı kanaatindeyiz" ifadelerini kullandı.

"Gösterilerde LGBT görsellerinin kullanılması vicdanları kanatmıştır"

Sakartepe açıklamasında şunları kaydetti:

Öncelikle Boğaziçi Üniversitesi'ndeki eylemlere katılan bazı grupların Kabe’mize karşı yaptıkları saygısızlığı şiddetle kınıyoruz. Bu ülkede yaşayan herkesi milletimizin ortak değerlerine saygılı olmaya davet ediyoruz. Gösterilerde LGBT görsellerinin kullanılması ise ayrıca vicdanları kanatmıştır. Ülkemiz yakın tarihimizde, 'müttefikimiz' dediğimiz batılı dostlarımızın, sayısız psikolojik harp teknikleri ile saldırılarına maruz kalmıştır. Ülkemizi 28 Şubat  darbesine götüren ve gerekçe yapılan olaylar, Gezi Parkı olayları ve 15 Temmuz darbe girişimi öncesi denemeler bunlara bazı örneklerdir. Ülkemizin jeostratejik konumu maalesef, bu saldırılara maruz kalmamıza sebep olmaktadır. Batılı sözde dostlarımızın, birbiri ardına eylemleri destekleyen açıklamalarda bulunmaları da söylediğimiz hususu doğrulamaktadır.

"Sokak hareketleri ile iktidar değişimine karşıyız"

"Milli Görüşçüler olarak yıllardır milletin egemenliğinin, ülke yönetimine hakim olmasını arzu ettik ve bunu savunduk"  diyen Sakartepe, halkın oylarıyla seçilen hükümetlerin de ancak halkın oylarıyla değişebileceğini vurguladı. Sakartepe açıklamasının devamında "Dolayısıyla hükümete muhalefet etmek başka bir şey, hükümetin değişme yöntemini zedelemek başka bir şeydir. Mevcut iktidarın eleştirdiğimiz pek çok icraatı bulunmaktadır. Bu yanlışlıkları da her platformda yapılması gereken doğrularıyla birlikte ifade ettik. Fakat emperyal güçleri arkasına alarak, sokak hareketleri ile iktidar değişimini de tasvip etmemiz asla mümkün değildir. Bu eylemlere destek veren siyasi partilere de, milletimizin sorunlarına çözüm üretmelerini, Yeniden Refah Partimiz gibi çözüm odaklı, çalışmalarını tavsiye ediyoruz. İktidara gelmek, ancak ve ancak halkın desteği ve oyları ile olur. Bunun dışındaki yöntemlerin hepsi çıkmaz sokaktır. Yakın tarihimiz bu örneklerle doludur. Köklü devlet geleneğine sahip aziz milletimiz, geçmişte olduğu gibi, bugün de dış güçlerin ve onların uzantılarının kirli emellerine izin vermeyecektir. Bundan dolayı, seçimle gelen iktidarlar ancak seçimle gitmelidir. Aksi davranışlar, sadece Hükümete değil, Milletin Egemenlik hakkına ve iradesine de saldırıdır" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Yaşanan olaylar İstanbul Sözleşmesi'nin işaret fişekleri"

İktidara, parti olarak daha önce yapmış oldukları ikazları da hatırlatan Sakartepe yaşanan olayların İstanbul Sözleşmesi’nin işaret fişeklerini olduğunu iddia ederek  "Ülkemizin başına nasıl bir belayı musallat ettiğinizi üzülerek ifade etmek istiyoruz. Önümüzdeki günlerde acı olaylarla, bu hususu korkarım ki tecrübe edeceğiz. Suyun akışı aşağı yöndedir; yukarı yöne akmaz. Vakit geç olmadan, nesillerimizi ve geleceğimizi zayii etmeden, gelin bu yanlıştan dönün. Hükümet olarak, ülkemiz adına, bu sözleşmeden imzanızı derhal çekin. Aksi halde inancımıza muhalif bu sözleşme, yürürlükte olduğu sürece, sıfır çarpan etkisiyle tüm artılarınızı götürmektedir. Buna ilaveten iktidara muhalif, iktidarın icraatını eleştiren herkesi vatan haini ve terörist sınıfına sokmak; kolaycılıktır, siyasi bir manevradır ve toplumu kutuplaştırıp gerilimi artırmaktadır. İktidarın uzun zamandır kullandığı bu yöntem artık inandırıcılığını yitirmiştir ve halkımızda karşılık bulmamaktadır" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU