"Boğaziçi" ile ilgili paylaşımlara ilişkin 1 tutuklama daha: Tutuklu öğrenci sayısı 10'a yükseldi

Muhammed Ünal'ın kendisine ait olmayan bir Twitter hesabı gerekçe gösterilerek tutuklandığı iddia edildi

Fotoğraf: Twitter @HDPGencMeclisi

HDP Gençlik Meclisi Üyesi Muhammed Ünal, Boğaziçi Üniversitesi'nde devam eden protestolar ile bağlantılı olarak yürütülen soruşturma kapsamında sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek tutuklandı.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada "Diriliyoruz, @Diriliyoruz1" rumuzlu hesap kullanıcısı olduğu tespit edilen Muhammed Ünal'ın İstanbul'da gözaltına alındığı kaydedildi. Açıklamada Ünal'ın "suç işlemeye tahrik" suçundan tutukladındığı bilgisine de yer verildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

HDP Gençlik Meclisi ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Muhammed Ünal'ın kendisine ait olmayan bir Twitter hesabı gerekçe gösterilerek tutuklandığını iddia etti.

 

Sosyal medya paylaşımı nedeniyle ikinci tutuklama

İzmir'deki evinden polis baskınıyla gözaltına alındıktan sonra İstanbul’a getirilen Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü öğrencisi Beyza Buldağ da savcılık ifadesinin ardından çıkarıldığı İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği tarafından “Suç işlemeye alanen tahrik” ve “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme” suçlamasıyla tutuklandı.

Buldağ’ın, Twitter’da Boğaziçi Dayanışması hesabını kurup, yönettiği öne sürülürken, bu durum suçlama konusu yapıldı. Ayrıca, Buldağ’ın Boğaziçi eylemleri dolayısıyla tutuklanan öğrencilere destek olarak yaptığı sosyal medya paylaşımları da dosyada delil olarak yer aldı.

10 öğrenci tutuklandı

Muhammed Ünal'ın tutuklanmasının ardından Boğaziçi Üniversitesi'ndeki protestolar ve destek eylemleri kapsamında tutuklanan öğrenci sayısı 10'a yükseldi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU