İstanbul’da yeni "Boğaziçi" yasağı

Kartal’da toplantı, yürüyüş ve gösteriler yasaklandı

Fotoğraf: AA

Boğaziçi Üniversitesi eylemlerinde yapılan gözaltıların protesto edilmesi için çağrı yapılırken Kartal Kaymakamlığı gösteri, yürüyüş ve toplantıların yasaklandığını duyurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kartal Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Bazı sivil toplum kuruluşları ve toplulukların sosyal medya hesapları üzerinden; 08.02.2021 Pazartesi günü ilçemizde bulunan İstanbul Anadolu Adalet Sarayı önünde toplanma çağrıları yaptıkları anlaşılmıştır.

İlçemizde yapılmak istenilen toplanmaların; huzur ve güvenliğin, kamu düzeninin, başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması, suç işlenmesinin, müessif ve provokatif olayların önlenmesi, toplumun salgından korunması ve salgının yayılımının engellenmesi çalışmalarına olumsuz tesir edebileceği değerlendirilerek 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 17. Maddesi ve 5442 sayılı il İdaresi Kanunu'nun 32/Ç Maddesine istinaden; Kaymakamlığımızca açık ve kapalı tüm alanlarda 08.02.2021 gününden itibaren yedi (7) gün süreyle her türlü toplantı, gösteri ve yürüyüş YASAKLANMIŞTIR.

İstanbul Kadıköy'de Cumhurbaşkanlığı kararıyla Boğaziçi Üniversitesi'ne Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasıyla başlayan protestolara katıldığı gerekçesiyle gözaltına alınan 61 kişi, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sabah saatlerinde Kartal'da bulunan Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edilmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU