İzmir'de 35 bin adet kitabı sel sularına kapılan sahaf için kitapseverler kampanya başlattı

Sahaf Koca, dükkanında çok değerli kitapların olduğu ve kullanılamaz hale geldikleri için çok üzüldüğü söyledi

Fotoğraf: İHA

Geçen salı günü İzmir'de meydana gelen sel felaketi, kent genelinde hayatı olumsuz etkilemiş ve 2 kişi hayatını kaybetmişti.

Birçok iş yeri ve evi su basarken, kentte selden en fazla zararı alan yerlerden biri de İnönü Caddesi oldu. 

Cadde üzerindeki apartmanın bodrum katında bulunan bir kitap dükkanının tavanına kadar su dolması nedeniyle, içerideki 35 bin kitap, dergi ve plak kullanılamaz hale geldi. 

Kitap desteği kampanyası başlatıldı

İHA'nın haberine göre, Sahaf Nazım Emre Koca için Türkiye genelindeki kitapseverler, sosyal medya üzerinden bir araya gelerek kitap desteği kampanyası başlattı.

Yaşadığı sel felaketini anlatan Sahaf Nazım Emre Koca şunları kaydetti:

Ben geldiğimde dükkan sular altındaydı. Benim evimi de su bastığı için 3 saat dışarıya çıkamadım. Dükkanın bulunduğu dükkanın yöneticisini aradım ve bana ‘Gelme, dükkanın yok artık’ dedi. Dükkanda kedim vardı, dükkan sular altından kalınca o da öldü. Dükkana saat 09.30 gibi ulaştım. Suların boşaltılması 13 saat sürdü. Buradaki dükkanlar bütünüyle su altında kaldı, burası havuz gibi oldu. Sonrasında da bu enkazla karşı karşıya kaldık. Toplamda 35 bin ürün vardı. Kitap, gazete, dergi, fotoğraf, kaset ve plak gibi. Eski kitapçı da olabilecek her şey vardı. Dükkanım 8 yıldır var ama 2004’ten beri biriktirilen ürünler bunlar.
 

AW236383_02.jpg
Sahaf Nazım Emre Koca / Fotoğraf: İHA


Eski kitapçı arkadaşlarının ve bütün Türkiye’deki kitapçıların kendi aralarında bir kampanya başlattığını belirten Koca, "Bu kampanya sosyal medya sayesinde büyüdü. Şimdi artık kitap yardımında bulunacak. Sanırım bu hafta kitaplar gelmeye başlar. Bir de bir kitap üzerine kurulan bir internet sitesi sembolik olarak sembolik bir ürünle yardım kampanyası başlattı. Yeni bir dükkana geçecek duruma geleceğim. Yılmaz Güney’in imzalı bir kitabı vardı, o beni çok üzdü. Fotoğraflar, belgeler ve nadir kitaplar var. Çok üzüleceğim kitaplar var. 30’lu 40’lı yılların çok kitapları gitti" şeklinde konuştu.

 

Independent Türkçe, İHA

DAHA FAZLA HABER OKU