Kamala Harris'in yeğeni, fotoğrafının yakılmasına tepki gösterdi: Ya Hindistan'da yaşıyor olsaydık?

Eylemci çiftçilere desteğini bir kez daha dile getiren ünlü avukat, hiçbir şekilde susturulamayacağını söyledi

Avukat Harris, eylemlerde fotoğrafının yakıldığı kareyi kendi hesabından paylaştı (@meenaharris/Twitter)

Eylem yapan Hintli çiftçilere destek veren isimler arasında yer alınca Hindistan'da hedef gösterilen ve protestolarda fotoğrafı yakılan Amerikalı ünlü avukat Meena Harris tepkilere yanıt verdi.

Annesi Hindistan kökenli ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in yeğeni olan Meena Harris, protestocu çiftçilere desteğini bir kez daha dile getirdi ve hiçbir şekilde susturulmayacağını söyledi.

Protestolardan bir fotoğraf paylaştığı tweet'te, çiftçilerin lehine konuştuğu için kendisine yöneltilen tacizleri hatırlatan Harris, "Hintli çiftçilerin insan haklarını desteklemek için konuştum ve aldığım yanıta bakın" dedi.
 


"Kimse gözümü korkutamayacak, beni susturamayacak" diyen 36 yaşındaki avukat, "Fotoğrafınızın aşırılık yanlısı bir güruh tarafından yakıldığını görmek tuhaf bir şey. Hindistan'da yaşıyor olsaydık ne yaparlardı, bir hayal edin. Size söyleyeyim: 23 yaşındaki işçi hakları aktivisti Nodeep Kaur tutuklandı, gözaltında işkence gördü, cinsel saldırıya uğradı. 20 gündür kefaletsiz gözaltında tutuluyor" ifadelerini kullandı.
 


Şarkıcı Rihanna geçen gün Twitter hesabından yaptığı paylaşımda CNN televizyonunun, Narendra Modi hükümetinin Yeni Delhi yakınlarındaki üç eylem alanında interneti kesme kararıyla ilgili bir haberini takipçileriyle duyurmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dikkatleri Hindistan'da yaşananlara çekerek "Neden bu meseleyi konuşmuyoruz?" diye soran Rihanna'ya tanınmış birçok isim destek vermişti.

Bu isimler arasında yer alan Meena Harris de Twitter paylaşımında, "Dünyanın en eski demokrasisinin daha bir ay önce saldırıya uğramış olması tesadüf değil ve biz konuşurken dünyadaki en kalabalık demokrasinin saldırı altında olması da. Bunlar birbirleriyle ilişkili. Hepimiz Hindistan'da internetin kapatılmasından ve çiftçi protestoculara yönelik paramiliter şiddetten öfke duymalıyız" yorumunu yapmıştı.

Çiftçilere gelen destek mesajlarına öfkelenen Hindistan Dışişleri Bakanlığı ise yaptığı açıklamada, tarım işçileriyle dayanışma gösterenleri "çıkar gruplarıyla" ilişkilendirmişti. Sonrasında aşırılık yanlısı grupların düzenlediği bir eylemde, Meena Harris'in yanı sıra çiftçilere destek veren iklim aktivisti Greta Thunberg ve şarkıcı Rihanna'nın da fotoğrafları yakılmıştı.


Independent Türkçe, Outlook India

DAHA FAZLA HABER OKU