Twitter CEO'su Jack Dorsey, kripto parayı desteklemek için Bitcoin düğümü geliştirdi

Ödeme uygulaması Square'in de başında bulunan sosyal medya öncüsü geçen yıllarda bitcoin'e ciddi yatırım yapmıştı

Twitter'ın CEO'su Jack Dorsey'nin Washington'daki Kongre Binası'nda 28 Ekim 2020'de gerçekleştirilen bir Senato sorgusunda uzaktan ifade verirken ekrandaki görüntüsü (AP)

Twitter'ın kurucusu ve CEO'su Jack Dorsey, kripto paranın ardındaki ağı desteklemek için bir Bitcoin ağ düğümü geliştirdi.

Dorsey, geçen yılda değerinde büyük artışlar gören ve gelişmekte olan kripto paraya desteğini açıklayan, kamuoyunda iyi tanınan bir dizi figür arasında yerini aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bitcoin'in fiyatı geçen martta 5 bin doların (yaklaşık 35 bin 275 TL) altındayken istirarlı bir tırmanışla bugün 38 bin dolara (yaklaşık 268 bin TL) yükseldi.

Değerdeki artışı sürdüren şey, koronavirüs pandemisinin getirdiği ekonomik belirsizlik içinde portföylerini çeşitlendirmeyi hedefleyen kurumsal yatırımcıların artan ilgisi oldu.

Elon Musk gibi figürlerden gelen destekler de piyasada ani hareketlenmelere katkıda bulundu. SpaceX ve Tesla'nın patronu geçenlerde Twitter hesabının kişisel bilgiler bölümüne tek bir kelime yazmıştı: "Bitcoin."

Clubhouse uygulamasında yakın zamanda düzenlenen bir soru-cevap oturumunda Musk ayrıca Bitcoin'e ilgisini ve Bitcoin'e dair olumlu beklentilerini dile getirmişti.

"Mevcut durumda Bitcoin'in iyi bir şey olduğunu düşünüyorum. Bir Bitcoin destekçisiyim" demişti.

Bence Bitcoin geleneksel finansçılar arasında geniş düzeyde kabul görmenin eşiğinde.

Çevrimiçi ödeme platformu Square'in de başında bulunan Dorsey'nin bir Bitcoin düğümü çıkarma kararı kripto paraya daha somut destek sunuyor, zira düğüm ağ üzerinden yapılan işlemlerin tasdiki için gereken dijital altyapıyı oluşturuyor.

Dorsey, düğümün çalıştığı sırada aldığı ekran görüntüsünü "#bitcoin işletiyor" açıklamasıyla paylaşarak haberi Twitter'dan verdi.
 


Bitcoin fiyatlarının düşüşte olduğu 2019'da Dorsey, pazarda büyük bir geriye dönüş beklentisiyle her hafta Bitcoin'e binlerce dolar harcadığını açıklamıştı.

O zaman Bitcoin'in değeri bugünkünün 10'da 1'iydi.

Tales from the Crypt adlı podcast'e katılan Dorsey, "Gelecek 10 yılda devasa bir ivmelenme olacağını düşünüyorum" demiş, Bitcoin topluluğunu daha iyi desteklemek için yollar aradığını eklemişti.

Bunun bana veya şirket (Square) olarak bize fayda sağlamasını oturup beklemiyorum, bunun gerçekleşmesine yardımcı olmak istiyorum. Bana göre tüm bunlar internetle ilişkili. Peki internet ne olmak istiyor? Bir para birimi istiyor. Bunu hep istedi, sadece 10 yıl öncesine kadar gereken teknolojiye sahip değildi.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU