İstanbul Valiliği: Gözaltına alınan 65 kişiden 58'i terör örgütleriyle irtibatlı

Valiliğin açıklamasına göre gözaltına alınan 7 kişinin hiçbir suç kaydı bulunmuyor

Fotoğraf: AA

İstanbul Valiliği, Kadıköy'de Boğaziçi Üniversitesi'ne destek amaçlı yapılan eylemde gözaltına alınan kişilerle ilgili bir açıklama yayınladı. Valilik, gözaltına alınan 65 kişiden 58'sinin "terör örgütleriyle irtibatlı olduğunu" söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Kadıköy İskele Meydanı’nda Kadıköy Kaymakamlığınca pandemiyle mücadele önlemleri kapsamında alınan toplanma, gösteri ve yürüyüş yasaklama kararına aykırı olarak 04.02.2021 Perşembe günü toplanan şahısların yasa dışı eylemleri sonucu (65) şüpheli şahıs, Cumhuriyet Başsavcılığı talimatları doğrultusunda İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce gözaltına alınmıştır.

Gözaltına alınan (65) şüpheliden (58)’inin farklı silahlı terör örgütleriyle iltisaklı-irtibatlı ve haklarında daha önce işlem yapıldığı, (7) şahsın da herhangi bir suç kaydının bulunmadığı anlaşılmıştır.

Gözaltına alınan (58) şüpheliden:

(1) Şahsın DHKP-C silahlı terör örgütü üyesi olduğu ve arandığı,

(28) şahsın DHKP-C, MLKP, TKEP/L, TİKKO, THKPC, TKML terör örgütleriyle,

(22) şahsın PKK/KCK silahlı terör örgütüyle ilgili geçmişte suç kayıtlarının bulunduğu,

(7) şahsın farklı silahlı terör örgütleriyle iltisaklı oldukları tespit edilmiştir.

 

Ne olmuştu?

Boğaziçi Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olmayan Melih Bulu’nun Erdoğan tarafından kararname ile okula rektör olarak atanması hem öğrencilerin hem de akademik personelin tepkisini çekmişti. Öğrencilerin yaklaşık bir ay önce başlattığı eyleme kısa bir süre sonra öğretim görevlileri de katılmıştı.

Melih Bulu’nun istifasını isteyen öğrencilere okulun yerleşkesi içerisinde polis tarafından müdahale edilmiş, onlarca öğrenci gözaltına alınmıştı. Öğrencilere destek için İstanbul ve Türkiye’nin farklı yerlerinde eylemler düzenlenmiş, göstericiler sert polis müdahalesi ile karşılaşmıştı.

İktidar kanadından "eylemlere katılanların çoğunluğunun Boğaziçi öğrencisi olmadığı ve terör örgütleriyle iltisaklı olduğu" iddialarına yer verilen açıklamalar yapılıyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU