Emin Çölaşan: Recep Bey muazzam paralar kazanıyor, Kılıçdaroğlu fakirleşiyor

"Recep Bey hem cumhurbaşkanı ve hem de partisinin başkanı kimliği ile acaba yargıda ve mahkemelerde de ayrıcalık sahibi mi?"

Fotoğraflar: AA

Sözcü gazetesi yazarı Emin Çölaşan, son yıllarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine çıkan tazminat davaları hakkında yazdı. Erdoğan’ın “muazzam paralar kazandığını” söyleyen Çölaşan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ise ödemeye mahkum olduğu tazminatlar dolayısıyla fakirleştiğini ifade etti.

Çölaşan, bugünkü köşe yazısında dün Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan’a 100 bin liralık tazminat ödemesine mahkum olması hakkında çıkan haberi hatırlattı:

Dün medyaya bu konudaki son haber düştü… “Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a 100 bin lira ödeyecek.” Bu kaçıncı mahkûmiyet! Kılıçdaroğlu Meclis kürsüsünde ya da başka ortamlarda ne derse Recep Bey tazminat davaları açıyor. Hem de öyle üç beş bin liralık değil. Dava dilekçelerinde yüz bin liralar konuşuyor… Sözünü ettiğim son davada 250 bin istemiş, karar 100 bin olarak çıkmış. Ve işin ilginç yanı, Recep Bey açtığı bütün davaları kazanıyor! 100 bin, 300 bin, 500 bin… Allah ne verdiyse!

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Recep Bey bu yolla, özellikle Kılıçdaroğlu aleyhine açtığı davalar yoluyla muazzam paralar kazanıyor…” diyen Çölaşan, şu ifadeleri kullandı:

Maddi durumunu elbette bilemeyiz ama bunlar herkes için büyük rakamlar. Giderek zenginleşiyor! Bu tazminatları ödemesi gereken Kılıçdaroğlu ise fakirleşiyor. Başka bir deyişle, tazminat davalarının temel kuralı böylece çiğnenmiş oluyor.

“İşin bir başka yönü olduğunu” söyleyen Çölaşan, şu satırları kaleme aldı:

Şikayetçi Recep Bey'in şu veya bu nedenle şikayetçi olup mahkemelerden manevi tazminat talep eden insanlarımızdan farkı var mıdır? Yoktur. Daha doğrusu, olmaması gerekir! O halde nasıl oluyor da, onun açtığı davaların her birinde böylesine yüksek tazminatlar çıkıyor? Dünkü son olayda Kılıçdaroğlu geçtiğimiz kasım ayında Meclis kürsüsünde konuşmuş, Sakarya'da Katarlılara satılan tank palet fabrikası konusunda eleştiride bulunmuş ve Recep Bey davayı “Bana hakaret var” deyip hemen patlatmış. Bir kere, hiçbir vatandaşın açtığı dava bu kadar çabuk bitmez, bitirilmez… Ve hiç kimseye böylesine yüksek miktarda tazminatlar sağlanmaz. O halde akla şu soru geliyor: Recep Bey hem cumhurbaşkanı ve hem de partisinin başkanı kimliği ile acaba yargıda ve mahkemelerde de ayrıcalık sahibi mi? Böyle olmamasını dilerim ama şu olanlara bakınca bu soruya “Hayır, değildir” demek mümkün olmuyor.

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU