Bakan Varank: Cumhuriyet tarihinin en öğrenci dostu hükümetleri, AK Parti hükümetleridir

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki protesto gösterilerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Varank, "İşi maalesef kutsal değerlerimize, kıblemiz Kabe'ye yönelik çirkin saldırılara kadar getirdiler" dedi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (TÜRKBESD) 2020 Yılı Sektör Raporu Lansman Toplantısı'nda video konferans yöntemiyle katılarak açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin uyguladığı politikalarla salgın döneminde pozitif ayrışmayı başaran nadir ülkelerden biri olduğuna dikkati çeken Varank, IMF'nin Türkiye ile ilgili büyüme tahminini yukarı yönlü revize ettiğini, Çin ve Türkiye dışında bu dönemde pozitif büyümeyi başaran büyük ekonomi olmayacağını öngördüğünü anımsattı.

Varank, zor şartlar altında gösterilen bu performansın yabancı yatırımcıların, Türkiye'ye olan ilgisini artırdığını ve ülke için yeni fırsatlara kapı aralayacağını vurgulayarak öncü verilerin 2021'e de güçlü bir başlangıç yapıldığını ortaya koyduğunu söyledi.

Varank, ekonomi ve hukuk alanındaki reform gündeminin hayata geçmesiyle bu ivmenin hız kazanacağına, 2021'in 2023 hedefleri doğrultusunda bir atılım yılı olacağına inandığını vurguladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Cumhuriyet tarihinin en öğrenci dostu hükümetleri, AK Parti hükümetleridir"

Boğaziçi Ünivesitesi'ndeki protesto gösterilerine ilişkin açıklamalarda bulunan Varank şunları kaydetti:

Bir teknopark firması olan Adastec ile köklü otomotiv firması Karsan güç birliği yapıp böyle bir ürünü seri üretim bandından indirdiler. ABD ve Romanya'ya da satışını gerçekleştirdiler. Türkiye'nin asıl gündeminin bu olması lazım. Maalesef bu gündemi, ideolojik kavgalarıyla zehirlemek isteyenler de boş durmuyor. Boğaziçi Üniversitesine kanuna ve Anayasa'ya uygun şekilde gerçekleştirilen bir rektör atamasına verilen tepkinin orantısızlığı günden güne artıyor. İşi maalesef kutsal değerlerimize, kıblemiz Kabe'ye yönelik çirkin saldırılara kadar getirdiler.

Varank, bu işi rektör ataması tartışmasından çıkarıp ideolojik kavgaya dönüştürmek isteyenlerin olduğunu ifade ederek söyle devam etti:

Toplumsal olayların fitilinin ateşlenmesini, provokasyonlara kapı aralanmasını avucunu kaşıyarak bekleyenler var. Boğaziçi'nden yeni bir Gezi çıkarmak isteyenlerin tuzağına gençlerimizi düşürmeyiz. Üniversiteler, ideolojik kavgaların arenası değil bilimin ve araştırmanın merkezleridir. Biz üniversitelerin bu yapısını tahkim etmek için son 19 yılda çok büyük yatırımlar yaptık.

Cumhuriyet tarihinin en öğrenci dostu hükümetlerinin, AK Parti hükümetleri olduğunu dile getiren Varank, "Üniversite yatırımlarından modern yurtlara, kredi ve burslara kadar çok güçlü adımlar attık, atıyoruz. Gençlerimizi, kendi siyasi emellerine dolgu malzemesi olarak görenler, bu ülkeye en büyük kötülüğü yapar. Biz buna müsaade edemeyiz. Öğrencileriyle, akademisyenleriyle, yayınlarıyla, araştırma projeleriyle üniversitelerimizi dünyanın en iyileri arasına sokmak için her türlü desteği vermeye devam edeceğiz" dedi.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU