Erdoğan: "Bütün yollar duble olacak" dediğimizde dalga geçmişlerdi, trafik kazalarında "yüzde 50 azalış" hedefini tutturduk

Hükümet olarak aldıkları tedbirlerle trafik kazalarının azaldığını belirten Erdoğan, "Sıfır can kaybı, sıfır yaralanma, sıfır hasar hedefimize ulaşana kadar da çalışmaya devam edeceğiz" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen "2021-2030 Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi ve Eylem Planı ile Trafik Medya Yüzlerinin Tanıtımı ve Trafik Medya Ödülleri Programı"nda açıklamalarda bulundu.

Bir dönem her akşam adeta savaş bilançosu gibi trafik kazalarının yaşandığını söyleyen Erdoğan, "20 ölü, 30 yaralı rutin hale gelmişti. Çünkü yollar tek gidiş, tek geliş yollar da bozuktu. En küçük hata facia demekti" dedi.

Erdoğan şöyle devam etti:

"Bütün yollarımız duble yol olacak" dediğimizde birileri bunu dalga konusu yapmıştı. Hızla planlarımızı programlarımızı yapıp çalışmalara başladık. Göreve geldiğimizde 6 bin 100 km bölünmüş yol vardı. Bugüne kadar 22 bin km daha bölünmüş yol kazandırdık. Aynı şekilde otoyollarımızın uzunluğunu da iki kat artırdık. Denetimden, araç muayenesine kadar çok adımlar gerçekleştirdik. Yeni kanunlar, kurallar getirdik, yeni teknolojiler geliştirdik. 'Böyle devam etsin' diyenler de oldu. Biz trafikle ilgili hiçbir meseleyi ertelemedik. Sıfır can kaybı, sıfır yaralanma, sıfır hasar hedefimize ulaşana kadar da çalışmaya devam edeceğiz. Bu konu her türlü siyasi ve fikri ayrılığın üstünde bir meseledir. Herkesin trafik güvenliğine destek vermesi şarttır.

Erdoğan, ortalama hız koridoru sayesinde kazaların yüzde 25, can kayıplarının ise yüzde 33 azaldığını aktararak,  "790 maket trafik ekip aracıyla 3 km yarıçapında ölümlü kazalar yüzde 18 düştü. 100 bin nüfus başına düşen can kaybı yüzde 13,4'ten yüzde 5,9'a geriledi. Böylece dünyada yüzde 50 azalış hedefini tutturan iki ülkeden biri olduk" dedi.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU