4,2 milyonluk Erencan transferi tartışma konusu oldu: Asbaşkan Kulaksız, "Gelecek vaadeden bir futbolcu"; Av. Doğan, "Talimatlara aykırılık tespit edersek gerekeni yaparız" dedi

Galatasaray'ın 18 yaşındaki Erencan Yardımcı'yı 4,2 milyon liraya Eyüpspor'a satması, sosyal medyanın en çok tartışılan konusu oldu. Bu transfer, Ertuğrul Taşkıran'ın 1 milyon euroya Fenerbahçe'den Boluspor'a gidişi ve yaşanan polemikleri akıllara getirdi

Erencan Yardımcı (solda) / Fotoğraf: AA

Galatasaray'ın Erencan Yardımcı'yı Eyüpspor'a bonservisiyle satması sosyal medyanın gündemine oturdu. 

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı.

Profesyonel futbolcumuz Erencan Yardımcı'nın transferi konusunda Eyüpspor Kulübü Derneği ile anlaşmaya varılmıştır. Yapılan anlaşmaya göre Eyüpspor Kulübü Derneği, şirketimize net 4 milyon 200 bin lira transfer bedeli ödeyecektir.

 

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Kimi sosyal medya kullanıcıları yapılan transferin limit açmak için yüksel bedel gösterildiğini savunurken, bazıları ise bu meblağın az olduğu yönünde görüş belirtti.

Fenerbahçeli taraftarların grubu "12 Numara", sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda sarı-kırmızılı ekibin açıkladığı transferin usulsüz yapıldığını iddia ederken, TFF'yi de etiketleyerek şu mesajı yayınladı:

Yıldız oyuncu Erencan Yardımcı, dünya yıldızı Erencan Yardımcı dünyanın önemli kulüplerinden Eyüpspor'a gidiyor. Sessiz mi kalacaksınız? Bu ayak oyununa karşı yine 3 maymunu mu oynayacaksınız?

 

 

Sarı-kırmızılı taraftar hesapları ise Fenerbahçe'nin 2014'te Boluspor'a 1 milyon euro bedelle transfer ettiği Ertuğrul Taşkıran'ı hatırlattı.

Eyüpspor Asbaşkanı Kulaksız: Futbolcunun maliyetinin yüzde 85'lik kısmını sponsor karşıladı

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta lider durumda bulunan İstanbul ekibinin asbaşkanı Fatih Kulaksız, yapılan yorumlar sonrası Twitter hesabından bir açıklama yaparak şu ifadeleri kullandı:

Erencan Yardımcı 19 yaşında, Galatasaray Kulübü'nde profesyonel olmuş, genç milli takımlarda oynamış, gelecek vaadeden bir futbolcu. Biz de 2. Lig Kırmızı Grup'ta haftalardır lider olan, finansal problemleri olmayan ve hedefleri olan bir kulübüz ve gerçekleştirdiğimiz bu transferde futbolcunun maliyetinin yüzde 85'lik kısmını sponsor firmamız karşılamıştır.

 

 

Av. Doğan: FIFA ve TFF talimatlarına aykırılık tespit edersek gerekli başvuruları yaparız

Fenerbahçeli Hukukçular Derneği Kurucu Başkanı Av. Taha Gökberk Doğan da konuyla ilgili yorum yapanlar arasında yer aldı.

Sosyal medya hesabından Erencan Yardımcı'nın 100 bin euro piyasa değeri olduğunu ileri süren Doğan, şu yorumu yaptı:

Erencan Yardımcı’nın 4.200.000 TL karşılığında Eyüpspor’a  1 yıl sözleşme ile transferiyle ilgili detaylı bir araştırma yapacağız. FIFA ve TFF talimatlarına aykırılık tespit edersek gerekli başvuruları yaparız.

 

 

Hürriyet gazetesi yazarı Tahir Kum, Galatasaray'ın transfer açıklamasının ekran görüntüsüne yer verdiği paylaşımında, "Eyüpspor üzerine biraz daha koyup Erencan'ın yerine İrfan Can'ı alabilir miş" şeklinde görüş belirtti.

 

 

Galatasaray altyapısından yetişen Erencan, altyapı liglerinde toplamda 79 maçta 22 gol kaydetti.

Tartışmada ismi geçen Ertuğrul Taşkıran ise 2010'da Fenerbahçe ile profesyonel sözleşme imzalamasının ardından sırasıyla Samsunspor, Kayserispor ve Sivasspor'a kiralanmış ardından Boluspor'a transfer edilmişti. 

Taşkıran, 1 sezon formasını giydiği Boluspor'da toplamda 6 maçta görev almıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU