Akif Beki: CHP yönetimi işi çözdü, bu kışkırtmalara gelmiyor artık

"Bütün tahriklerine rağmen CHP’nin kendini kullandırtmaması, sırtından ucuz ve garantili şov yaptırtmaması iktidar için çok rahatsız edici"

Fotoğraf: AA

Karar gazetesi yazarı Akif Beki, CHP yönetiminin eskiden olduğunun aksine din üzerinden yapılmaya çalışılan kışkırtmalara prim vermediğini söyledi.

Beki, bugünkü köşe yazısında Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan rektör Melih Bulu’ya yönelik eylemler devam ederken yerleşke içerisine konulan bir resim üzerinden başlayan tartışmaları yazdı.

Bu resim ile “din üzerinden kutuplaştırma” yapıldığına dikkati çeken Beki, ana muhalefetin bu tartışma konusundaki tavrını şöyle yazdı:

Futbol mavrasında ‘Mardin Spor taktiği’ dendiğini duydum.   Bakanı, sözcüsü ve medyasıyla bütün iktidar da ‘top nerede herkes orada’ taktiğine kalmış görünüyor.  Top ise hep dini siyasete alet ve istismar etme fırsatları...  CHP yönetimi işi çözdü; bu kışkırtmalara gelmiyor artık. Din üzerinden kutuplaşma davetlerini ısrarla geri çeviriyor.  Cevaben; mutfaktaki yangın, cep yakan vergi, yol ve doğal gaz zamları üzerinden kutuplaşmaya çağırıyor.  İktidarsa halkı ezen zamları konuşturmamak için topu taca dikiyor her seferinde. Ve bütün takımını da gerçek oyun sahası dışındaki topun başına topluyor. Muhalefeti, oyunlarına katılmaya tahrik amacıyla tabii. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“O Boğaziçi öğrencileri de bunun için tutuklanmadı mı? CHP’yi zorlamak, üstünde baskı kurdurmak için değilse niye?” diye yazan Beki, şöyle devam etti:

Tuhaf olan, iktidarın kendisine biçtiği rolü oynamaya anında koşmadığı için CHP’yi suçlayan CHP’lilerin olması.  Gelgeline koşsa, iktidara istediğini verse miydi CHP? ‘Tut ucundan din mücadelesi adına kutuplaşalım’ dediğinde, hemen tutsa mıydı ucundan?  Sinekten yağ çıkarma ve tekeden süt sağma oyalamacaları, iktidar açısından mantıklı.   Bütün tahriklerine rağmen CHP’nin kendini kullandırtmaması, sırtından ucuz ve garantili şov yaptırtmaması iktidar için çok rahatsız edici.  Onu anlıyorum da CHP’nin, iktidara istismar kozu vermeme dikkatinden memnun olması gerekirken rahatsız olan muhalifleri anlayamıyorum. 

Beki, yazısını şu sorularla sonlandırdı:

Dini değerlerle ifade özgürlüğünü karşı karşıya getirmek deneniyor. Bu yapay tartışmalara karşıdan su taşıyanlar iktidara çalışmıyorsa kime, neye hizmet?   İktidarın ekmeğine yağ sürdüklerini, gerçek gündemin saptırılmasına çanak tuttuklarını, iktidarı umutlandıracak kadar buna teşne olduklarını fark etmiyorlar mı? 

 

Karar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU