Dilipak: Kavga edip duran siyasilerin ülkeye barış getireceklerine inanıyor musunuz?

"Hemen herkes ötekileri hain, düşman görüyor. Bu manzara siyaseti bir canlı organizmaya benzetirsek, hücrelerin birbirini yediği kansere benziyor"

Fotoğraf: AA

Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, siyasetin son zamanlardaki sert haline dikkati çektiği yazısında “Sahi siz kendi aralarında kavga edip duran bu siyasilerin bu halleri ile ülkeye barış getireceklerine inanıyor musunuz?” diye sordu. Akit yazarı, siyasetin mevcut halini “hücrelerin birbirini yediği kansere” benzetti.

Dilipak, bugünkü köşe yazısında siyasileri şöyle eleştirdi:

Sahi siz kendi aralarında kavga edip duran bu siyasilerin bu halleri ile ülkeye barış getireceklerine inanıyor musunuz? Bana kalırsa kötü örnek oluyorlar. Kendilerine de halka da ülkeye de zarar veriyorlar. Ve kimsenin de bu konuda vijdani açıdan rahatsızlık duyduğu yok. Her birinin yanlışı, diğerlerinin bahanesi oluyor. Birbirleri ile kavga ediyor gibi gözükseler de birbirlerinin varlığını kendi varlıklarının teminatı olarak görüyorlar. Siyaset o hale geldi ki, her parti ötekilerden korkanları kendi etrafına toplayarak varolmaya çalışıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Siyasette iktidar ve muhalefetin meşru zeminde buluşması ile ülkeye hizmet edilebilir, ama siyasetin genel manzarası ortada” diyen Dilipak, şunları yazdı:

CHP hâlâ tek parti havasında, resmi ideolojiyi temsil ediyor. CHP “Mutlak doğruyu” temsil ettiği için laikçi görüntüsünün arkasında aslında kendi ideolojisini dinleştiren bir parti görünümünde. HDP desen bir örgütün siyasi Truva atı. MHP, bir imparatorluğun bakiyesi üzerinde Ulusalcı bir Milliyetçiliği temsil ediyor. Diğer partilerin kimi dışarıdan besleniyor, kimi FETÖ’cü, Erbakan’ın partisi kendi içinde bölünmüş, AK Parti’den ayrılanlar bir varlık gösteremiyor ve ne özeleştirilerini yapabiliyorlar, ne yeni bir kadro ne de yeni bir programları var. Ne ideoloji partisi kaldı, ne kitle partisi, hepsi lider partisi. Hepsi merkeze oynuyor. Hemen herkes ötekileri hain, düşman görüyor.. Bu manzara siyaseti bir canlı organizmaya benzetirsek, hücrelerin birbirini yediği kansere benziyor. Herkes ötekinin boğazını sıkıyor, elini kolunu bağlamaya çalışıyor, ihtiyacı olan şeyleri engellemeye çalışıyor. Bu siyasetin varlık ve meşruiyeti ile çelişen bir durum.

 

Akit, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU