Brie Larson, niçin Captain Marvel olmak istediğini açıkladı

Ünlü oyuncu 2019'da Carol Danvers karakterini canlandırma kararını açıkladı

Marvel hayranları, Captain Marvel'ı beyaz tenli olmayan bir oyuncunun canlandırması için imza kampanyası düzenlemişti (Marvel)

Marvel Sinematik Evreni'nde, Captain Marvel karakterini canlandıran ünlü oyuncu Brie Larson, rolü neden üstlendiğinin duygusal gerekçesini açıkladı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Film yayımlandığında eleştirmenlerden olumlu yorumlar almıştı ancak sosyal medya trolleri filmi feminist eğilimleri nedeniyle eleştiri yağmuruna tutmuştu.

Larson'ın ilk filmi Captain Marvel 2019'da gösterime girmişti ve bir kadın karakterin başrolünde olduğu ilk Marvel filmiydi. Öte yandan Captain Marvel 2'nin hazırlıkları sürüyor ve 2022'de vizyona girmesi planlanıyor. 

Oyuncu karakterini yeniden canlandırmak üzere hazırlıklara başladı ve bu süreci yeni röportajında değerlendirdi. Larson, Captain Marvel karakterini canlandırmanın kendisi için duygusal bir önem taşıdığını da söyledi.  

Screen Rant'in haberine göre Larson kendisi açısından Carol Danvers'ın bölünmeyi aşan ve hayranların kalbine farklı şekillerde dokunan bir karakter olduğunu söyledi.

Kalbimi en çok kıran şey, Carol'a çok farklı türden insanların tepki göstermiş olmasıydı. O benden çok daha fazlası ve bedenimin taşıdığından çok daha fazlası. Toplumsal cinsiyetle ya da ırkla ilişkilendirdiğiniz farklı cinsel yönelimler ya da yollar… O bunun ötesine geçiyor. Benim için heyecan verici olan şey buydu.

Larson ayrıca "diğer insanların benimseyerek güçlü hissedebileceği bir sembol yaratmak istiyordum" ifadelerini kullandı. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU