Lincoln Project'in liderleri, 21 erkeğe cinsel tacizle suçlanan kurucu ortaklarına öfkeli: "Tiksindirici"

John Weaver, daha önce John McCain ve John Kasich gibi önde gelen Cumhuriyetçilere danışmanlık yapmıştı

2000'de Cumhuriyetçi John McCain (solda) kampanya danışmanı John Weaver'la (sağda) birlikteyken (AFP)

Önde gelen Donald Trump karşıtı Cumhuriyetçi bir grup olan ve sert siyasi reklamlarıyla tanınan The Lincoln Project pazar günü yaptığı açıklamada, kurucu ortaklarından John Weaver'ın internet ortamında çok sayıda erkeğe cinsel tacizde bulunduğu iddialarından dolayı "tiksindiklerini ve öfkelendiklerini" belirtti.

The Lincoln Project pazar günü paylaştığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

John Weaver her düzeyi aldatma temeli üzerine kurulmuş gizli bir yaşam sürdü.

Weaver bir sapık, yalancı ve istismarcıdır. Weaver'ın acınası ve sapıkça davranışının hedefi olan kişilerin duygularını derinden paylaşıyoruz.

New York Times (NYT) gazetesi, daha önce Cumhuriyetçi Parti'den John McCain ve John Kasich gibi ağır toplara danışmanlık yapmış olan, "Never Trump" (Trump Asla) hareketinin önde gelen ismi Cumhuriyetçi Weaver'ın online ortamlarda 20'den fazla erkeğe -bazen iş veya siyasi ilerleme teklifiyle- cinsel açıdan müstehcen ve istenmeyen mesajlar gönderdiğini belirtmişti.

Weaver ise ocak ayı ortalarında Axios'a verdiği röportajda, "O sıralarda rızaya dayalı karşılıklı konuşmalar olarak gördüğüm mesajlarımla rahatsız ettiğim erkeklere söylüyorum: Gerçekten üzgünüm. Bunlar uygunsuz mesajlardı ve başınıza böyle bir rahatsızlığın gelme nedeni benim hatalarımdı" demişti.

Weaver o sırada şunları eklemişti:

Gerçek şu ki ben bir geyim.

Ve sevdiğim bir karım ve iki çocuğum var. Bu iki gerçeği uzlaştıramama beceriksizliğim, meseleyi böylesine acı verici bir noktaya getirdi.

The Independent görüşüne başvurmak için Weaver'a ulaşmaya çalıştı ancak kendisiyle temas kuramadı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Weaver geçen yaz gruptan sağlık izniyle ayrılmış ve organizasyona geri dönmeyeceğini söylemişti.

Weaver aleyhindeki bazı iddialar, ocak ayında The American Conservative dergisinde yayımlanan bir makaleyle duyulmuştu. Söz konusu yazıda, Weaver'ın istenmeyen şekilde cinselliğe yönelen destek mesajları göndererek "genç erkeklerin aklını çelmeye çalıştığı" öne sürülmüştü.

NYT'nin haberine göre bu davranış kalıbı, Weaver'ın bir çocuğa karşısındaki 14 yaşındayken göndermeye başladığı iddia edilen ve çocuk 18 yaşına geldiğinde müstehcenleşen mesajlar da dahil olmak üzere birçok kez devam etti.

Diğer kurucu ortak Steve Schmidt ise NYT'ye yaptığı açıklamada, grubun liderlerinin, o sıralar Weaver reddetse de onun başka erkeklerle ilişki içinde olabileceğinin farkında olduklarını ancak bu ilişkilerin uygunsuz olduğunu bilmediklerini söyledi.

Schmidt, "Konuşmalardan haberdar olduğumuz sıralarda herhangi bir uygunsuz davranışa dair ortada ne üstü kapalı bir söz vardı ne de bunlardan bilgi sahibi olma durumu" dedi.


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU