Bridgerton: Daphne'nin tarzı Audrey Hepburn'den esinlenerek hazırlanmış

Daphne Bridgerton'ın tarzı efsanevi Hollywood yıldızı Audrey Hepburn'ün canlandırdığı bir karakterden ilham alıyor

Bridgerton, seks sahnelerinin porno sitelerine düşmesiyle gündeme gelmişti (Screen Rant)

Dijital yayın platformu Netflix'in gelmiş geçmiş en çok izlenen orijinal dizisi Bridgerton'ın sevilen karakteri Daphne'nin tarzı efsanevi Hollywood yıldızı Audrey Hepburn'ün canlandırdığı bir karakterden esinlenerek oluşturulmuş.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Her ne kadar dizinin birçok hayranı Daphne'nin perçemlerinin kötü göründüğünü düşünerek karakterin tarzını eleştirse de böylesi bir tercihin mantıklı bir gerekçesi var. 

Screen Rant'in haberine göre dizinin baş saç ve makyaj tasarımcısı Marc Pilcher verdiği röportajda Daphne'nin tarzının üstünde özel olarak çalışıldığını ve bilinçli tercihler yapıldığını belirtti. Pilcher, Daphne'nin saç stilinin 1956 yapımı War and Peace filminde Audrey Hepburn'ün karakteri Natasha Rostova'da ilham aldığını açıkladı.

Pilcher şu ifadeleri kullandı:

Eğer o filmin görüntülerine bakarsanız her ne kadar 1950'li yıllarda çekilmiş olsa da Naiplik döneminde geçen bir filmdi.

Bahsi geçen yapımlar aynı tarihsel süreçte geçen farklı hikayeleri konu alsa da görünüşe göre tarz açısından Hepburn'ün karakteri epey ilham vermiş çünkü ilk sezonda Daphne'nin saç stili Natasha'nınkiyle neredeyse aynıydı.

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU