Davutoğlu: Erdoğan'ın başında kayyum yönetimi var, artık muktedir değil

Bahçeli’nin 2015’teki koalisyon görüşmeleriyle ilgili sözlerine ilişkin Davutoğlu, "Bahçeli'ye koalisyon seçenekleri sunduk, sunduğumuz tüm teklifleri reddetti" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Kanal 42'de katıldığı programda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başında bir kayyum yönetimi olduğunu ileri süren Davutoğlu, “Cumhurbaşkanı artık bu kazanımları koruyacak güçte değil, muktedir de değil. Görünüşte en güçlü o ama öyle bir güç ki "aptal olma" diyenin karşısında sus pus oluyor, kendisine en ağır hakaretleri yapmış olanların evine gidip izin alıyor” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu ayrıca, "Dış mihrak" diyorlar ya, Soros'un Türkiye'deki uzantıları olan aktörler bugün Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin fikir babası olarak dolaşıyorlar ortalıkta" diye konuştu.

MHP lider Devlet Bahçeli ve Vatan Parti lideri Doğu Perinçek'i de eleştiren Davutoğlu şöyle devam etti:

Bahçeli bugün ayar veriyor AK Parti'ye. Buradan AK Parti seçmenlerine, milletvekillerine sesleniyorum, bir titreyin kendinize gelin, "Nereye gidiyoruz?" diye sorun. Kim idare ediyor Türkiye'yi? Erdoğan mı, Bahçeli mi, Perinçek mi? Bir kayyum yönetimi var Erdoğan'ın başında. İstediği adımları atamaz. ABD'de kongrede "mal beyanı" diye dosya duruyor, "Halk Bankası" diye dosya duruyor, Türkiye içinde birileri ikide bir Erdoğan'a güç gösteriyor, ayar veriyor, "bu ülkeyi biz yönetiyoruz" diyor. 

"Bahçeli tüm tekliflerimizi reddetti"

Davutoğlu ayrıca, Bahçeli’nin grup toplantısında 2015’te gerçekleşen koalisyon görüşmeleriyle ilgili “Davutoğlu’nun söylediklerini açıklarsak insan içine çıkamaz” sözleriyle ilgili de açıklamalarda bulundu.

Bahçeli'ye koalisyon seçenekleri sundularını fakat sunulan tüm tekliflerin kabul edilmediğini vurgulayan Bahçeli, "Türkiye ağır şartlardan geçiyor, elinizi taşın altına koyun dedik, 'Hayır' dedi" diye konuştu.

Davutoğlu şöyle devam etti:

Koalisyon görüşmelerinde heyetimde olan Faruk Çelik çıktı ve "Sayın Bahçeli Cumhurbaşkanımıza ağır ifadeler kullandı ve Sayın Başbakanımız gerekli cevabı kendisine verdi" dedi. Allah razı olsun, bu konuda tereddüt etmedi. Şimdi görev, o gün koalisyon görüşmelerinde heyetimizde olan Lütfi Elvan'a, Mahir Ünal'a düşer. Bu söylediklerimde yalan varsa söylesinler, yoksa da şahitlik yapsınlar. Yine Naci Bostancı'ya görev düşer, bir akademisyen dürüstlüğü içinde çıksın söylesin.  Dördü de oradaydı. Faruk bey yaptı vazifesini. Birisi bana yalancı diyorsa ve benim arkadaşlarım -şimdi başka yoldalar- doğruyu bildikleri halde söylemiyorlarsa, hakkımı helal etmem. Cesaretlerinin olmadığını gördüm, kendilerine saygıları varsa çıkarlar söylerler. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, diğer partilerle görüşmelerine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Davutoğlu, "Erdoğan'ın son dönemde siyasi ziyaretlerini artırması sanıldığı gibi Cumhur İttifakı'nı genişletmekle ilgili değil, Bahçeli ittifakla ilgili bir sürpriz yaptığında muhtemel koalisyon ortaklarını hazırlama çabası" diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU