Uzan’lardan Motorola’ya dava: Hırsızlıkların hesabı teker teker şahıslardan ve kurumlardan sorulacak

Cem Uzan davaya ilişkin değerlendirmesinde, “Bu bir başlangıçtır” dedi

Fotoğraflar: YouTube 

Hakan ve Cem Uzan kardeşler Motorola’ya karşı 160 milyon ABD dolarını aşan “haksız fiil ve dolandırıcılık”tan oluşan zararların tanzimi için dava açtıklarını bildirdi.

Uzan’ların vekaletinin bulunduğu hukuk bürosu söz konusu davanın Judiciaire de Paris Mahkemesi'nde başlatıldığını ifade etti.

Motorola’nın alacak haklarını satarak devrettiği belirtilen açıklamada, “Bu durumda, 2005 Eylül ayından bugüne Motorola çeşitli mahkemeleri aldatarak ve sahtekarlık yaparak, bu hakların artık kendisinde olmadığını gizleyerek, tahsilat yapmaya devam etmiş ve Hakan ve Cem Uzan’ı bugün talep edilen 160 milyon ABD dolarını aşan zarara uğratmıştır” denildi.

Hakan Uzan: Adalet için bir eylem başlattık

Hakan Uzan davaya ilişkin yaptığı açıklamada, “Bugün adalet için bir eylem başlattık” dedi. Hakan Uzan “160 milyon doları aşan zararlarının Motorola’dan tanzim edileceğini” ifade etti.

Cem Uzan: Bu bir başlangıç

Cem Uzan ise yaptığı değerlendirmede hırsızlıkların hesabının teker teker sorulacağını belirtti:

Bu Motorola davası, Uzan ailesinin uğradığı hukuksuzlukların tazminatı yolunda başlatılan ilk adımdır. Bu bir başlangıçtır. Yakın zamanda birçok yeni davayı başlatmak üzere son hazırlıklar tamamlanmaktadır. Bugüne dek ailemize karşı onlarca milyar doları aşan hırsızlıkların hesabı teker teker şahıslardan ve kurumlardan sorulacaktır.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU