Erdoğan'dan "gıda fiyatları" açıklaması: Vatandaşın ezilmesine tahammül etmeyiz, esnafa ağır cezalar gelebilir

Gıda fiyatlarındaki artışlara ilişkin Erdoğan, "Ticaret Bakanlığımız yoğun bir çalışma içerisinde. Bir ay içerisinde bu işi çok daha kontrollü şekilde yürüteceğiz" ifadelerini kullandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası basın mensuplarına gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ülkedeki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının durumuna ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Ben değerlendirmeleri vefat sayılarıyla yapıyorum. Buradaki düşüş beni ümitlendiriyor" dedi.

Salgın tedbirleri kapsamında faaliyetleri kısıtlanan restoran ve kafelerle ilgili bazı ekonomik gelişmeleri de göz önünde bulundurarak adımlar atıldığını dile getiren Erdoğan, "Şu anda lokantalarımızı gözetleme gibi düşüncemiz var. Son açıklamalarımda mali destekler noktasında 1000 lira gibi desteği verme kararı aldık. Bu adımı atmakla çok ciddi bir yükü üzerimize almış durumdayız. Küçük esnafı yalnız bırakamayız" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Vatandaşın ezilmesine tahammül edemeyiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, temel gıda ürünlerindeki fiyat artışlarına ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Sebze, meyve ve bakliyatta çok ciddi fiyat farklarının olduğunu vurgulayan Erdoğan şunları kaydetti:

Ticaret Bakanlığımız yoğun bir çalışma içerisinde. Bir ay içerisinde bu işi çok daha kontrollü şekilde yürüteceğiz. Vatandaşın ezilmesine tahammül edemeyiz. Çok ağır cezalar sizleri bulabilir. Yaptığınız işi hakkıyla yapın. Vatandaşa zulüm etmeyin.

Elon Musk ile görüşme

Tesla'nın kurucusu Elon Musk ile görüşmesine ilişkin gelen bir soruya ise Erdoğani "Turksat 6'yı gönderdik, 5'e hazırlanıyoruz. Elon Musk ile çalışma söz konusu. Müşterek neler yapabiliriz, ben de bir arkadaşımızı görevlendirerek Elon Musk ile irtibat halinde olacak. Elon 2020 itibariyle dünyanın zenginlikte bir numarası oldu. 'Çok çalışıyorum' diyor, 'çok çalışınca çok kazanıyorum' diyor" yanıtını verdi.
 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU