PTT, başta ayçiçek yağı olmak üzere "ucuz gıda ürünleri" satacak

PttAVM.com üzerinden satılacak olan ucuz ürünler tüketiciye ücretsiz kargo ile gönderilecek

Fotoğraf: AA

Son günderde market ve pazarlarda temel gıda ürünlerindeki fiyat artışları ülke gündeminde tartışma başlatmıştı.

Ticaret Bakanlığı market ve pazarlarda fiyat denetimlerine başlarken; PTT, fiyatların aşağı çekilmesi için yeni bir uygulamaya geçmeye hazırlanıyor.

Milliyet'in haberine göre, ayçiçek yağı başta olmak üzere temel gıda fiyatlarında meydana gelen artışlara karşı, kooperatifler ve PTT’nin indirimli satış ortaklığı devreye alınacak. 

Bu kapsamda, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ), Tarım Kredi Kooperatifleri’nin (TKK) yanı sıra Fiskobirlik ve Çaykur ürünlerinin de online satış yapan

PttAVM.com’a dahil edilerek, bu kooperatiflerin şubesinin bulunmadığı yerlerde de internet üzerinden indirimli ürün satılacak.

İlk olarak, ayçiçek yağı başta olmak üzere, zeytinyağı, şeker, bakliyat, un, tuz, salça ve bal gibi temel gıda ürünlerinde fiyatların aşağıya çekilmesi için kooperatif ürünlerine ağırlık verilecek.

Ücretsiz kargo ile de üretici ve tedarikçilerin indirime destek vermesi sağlanacak. 

AOÇ’nin süt ve süt ürünlerini de günlük olarak vatandaşa ulaştırabilmek için bazı bölgelerde soğuk hava depoları kurmayı planladığı belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hükümet ucuz gıda için tanzim satışları başlatmıştı

2018-2019 yıllarında gıda fiyatlarındaki hızlı yükseliş sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, gıda fiyat enflasyonu ile mücadele kapsamında belediyeler aracılığıyla tanzim satış yerleri açılacağını duyurmuştu.

2019 yılında İstanbul'da 50, Ankara'da ise 15 noktada tanzim satış noktası kuruldu.

Fiyat istikrarı sağlanması için açılan tanzim satış yerlerinin, piyasada istenilen durumu sağlayamadığı öne sürülmüştü.

2019 yerel seçimleri sonrası İstanbul ve Ankara'daki tanzim satış noktaları kapanmıştı

PTT'nin maske dağıtımı

Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyşe 2020 Nisan ayında PTT'nin 81 ildeki vatandaşlara ücretsiz maske dağıtacağı duyurulmuştu.

Vatandaşların çoğunun maskeye ulaşamaması sonrası uygulama değiştirilmiş ve kimlik no ile eczanelerden alınmaya başlamıştı. Yaşanan aksaklıklardan dolayı daha sonra maskelerin 1 TL'ye satılması kararlaştırılmıştı.

 

Independent Türkçe, Milliyet

DAHA FAZLA HABER OKU