Akif Beki: Z kuşağına Asiltürk’ü nasıl anlatacaksınız?

“AK Parti, maziden kah ninniler söyleyerek kah öcü masalları anlatarak, bugünün acı gerçeklerini Z kuşağına unutturacağını sanıyor”

Fotoğraf: Twitter

Karar gazetesi yazarı Akif Beki, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Bay Kemal'in SSK’nın başında bulunduğu dönemi Z kuşağı bilmiyor, anlatmamız lazım" söylemini eleştirdi.

Beki, bugünkü köşe yazısında Erdoğan’ın Saadet Partisi’ne yönelik yaptığı ziyaret ve Z kuşağı hakkındaki sözlerini şöyle yorumladı:

AK Parti, maziden kah ninniler söyleyerek kah öcü masalları anlatarak, bugünün acı gerçeklerini Z kuşağına unutturacağını sanıyor. 

Bugünü, yarını konuşturmamak için dünle oyalamayı bir süre başardılar hadi...Zaman kazandı, bir seçim daha atlatacak kadar gelecek endişelerini gençlere unutturdular diyelim... 

Saadet Partisi YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürk'ün, mazinin dehlizlerinden gelen ürkünç ve boğuk sesiyle nasıl bir ittifak aradıklarını anlatabilecekler mi? 

Ziyaretine giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Asıltürk'e, İstanbul Sözleşmesi'ni kaldırma sözü vermiş.  

Ama bunun için Asiltürk'ün de desteğini istiyormuş. Çünkü  "Onların içerisinde bazı cahiller, kadın hakları, madın hakları falan diyenler var"mış. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Geçmişte Erdoğan'ın danışmanlığını yapan Beki, "İstanbul Sözleşmesi, AK Parti'nin övündüğü eserlerindendi. Erdoğan liderliğinde hazırlanmıştı. Ev içi şiddet ve cinsiyet ayrımcılığıyla mücadelede Türkiye'yi, takip eden değil takip edilen konumuna taşımıştı. Demokratik dünyanın önüne geçirmişti" diye yazdı ve şu ifadeleri kullandı:

Şimdi AK Parti, Asiltürk'ün dünde kalmış, miadı dolmuş anlayışına ne uğruna geri dönecek?  

Milli Görüş bile kendini güncelleme sancıları çekerken  AK Parti, 2001'de çıkardığı en eski ve demode Milli Görüş gömleğini sırtına tekrar giymeyi nasıl izah edecek?  

Asiltürk'ten, AK Parti içinde kadın haklarını savunan cahillere karşı yardım istenmiş. Bu uzlaşmanın hangi sıkışmışlık ve çaresizlikten doğduğunu, AK Parti'nin yenilikçiliğine ne olduğunu, neden yeni bir hikaye anlatamadığını Z kuşağı anlar mı?  

Bay Kemal'i gösterip Asiltürk'e razı edeceksiniz, geçmişten geçmiş beğendireceksiniz, öyle mi? Sahiden mi, emin misiniz? 

 

Karar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU