Saadet Partili Aktaş: Tabanın haberi yok ama Asiltürk, ittifak için Numan Kurtulmuş'la defalarca görüştü

Aktaş, Numan Kurtulmuş ve Oğuzhan Asiltürk'ün ittifak için defalarca kez bir araya geldiğini ve bu durumdan kimsenin haberinin olmadığını kaydetti

Fotoğraf: AA

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı görüşmenin ardından parti üyesi Avukat Ali Aktaş, yeni bir iddiayı gündeme getirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aktaş, Numan Kurtulmuş ve Oğuzhan Asiltürk'ün ittifak için defalarca kez bir araya geldiğini ve bu durumdan kimsenin haberinin olmadığını ifade etti.

Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Aktaş, şunları söyledi:

Saadet Partisi tabanının haberi yok ama Numan Kurtulmuş son süreçte defalarca Oğuzhan Asiltürk ile görüştü. Numan Kurtulmuş, Asiltürk'ün ittifaka katılma kararında mutemet aracı konumdaydı. Saadet seçmeni aşağıda Numan beyi "Erbakan’a ihanetle" suçlarken bu görüşmeler sürüyordu.

“2010'da olaylı kongre sonrası Erbakan Hoca konutunda bir gruba ‘Numan buraya gelecek ve konuşacağız’ derken birden ayağa kalkıp ‘O, kongre kararı almadan buraya gelemez ve sen onunla görüşemezsin’ diye bağıran Asiltürk, Erdoğan'ın yanında saf tutmak için Kurtulmuş ile görüştü” iddiasını dile getiren Aktaş, “Bir kısım insana ‘Tayyip beyden 3 bakanlık alacağız, Meclis'te grup kuracağız’ denilerek ittifaka ikna süreci sürdürülüyor” dedi.

Aktaş, yapılanı "at pazarlığı" diye niteleyerek, “Milli Görüş'ün haysiyetini pazara çıkartmaktır. Böylesi bir ittifak Saadet Partisi'nin davasını yok edecek bir cinayet girişimidir” ifadelerine yer verdi.

Asiltürk, Erdoğan ile yaptığı görüşmeye dair yaptığı değerlendirmede "İleride şöyle mi yaparız böyle mi yaparız demenin zamanı o noktaya geldiğimiz zaman, seçime bir hafta kala buna karar verilir. Yapılır. Ondan önce bunu açıklarsam bir bölünme meydana gelir. Ben bunu açıklamam. Ne yapacağım kalbimde durur. İki topluluk var. İkisiyle de görüşerek bizim davamızın başarıya ulaşmasında en doğru yol hangisiyse ona karar verir ilan ederiz" demişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU