Marmara Üniversitesi'nde "Tayyip'e sor" soruşturması

Sınav sorularına "Tayyip'e sor" ve "Tayyip her zaman kazanır" şıklarını koyan öğretim üyesi hakkında soruşturma açıldı

Fotoğraf: AA

Marmara Üniversitesi, İngilizce İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Bülent Nami Nomer hakkında final sınavında sorduğu sorulara koyduğu şıklar nedeniyle soruşturma başlatıldı.

Nomer final sınavında yer alan "Bir çift ayakkabı almak istiyorsun ancak senin için çok pahalı, bu ne anlama geliyor?" sorusuna, "Tayyip'e sor" şıkkını koydu.

Nomer'in hazırladığı "Ticarete kapalı küçük bir kasabada herkes fındık üretiyor. Serbest ticarete kadar kimin refahı artacak?" sorusunun şıkları arasına ise "Tayyip her zaman kazanır" ifadesi yer aldı.

"Algı yaratılmaya çalışıldı" iddiası

Marmara Üniversitesi ise Nomer hakkında idari soruşturma başlattığını şu ifadelerle duyurdu: 

Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat Bölümü'nden bir öğretim elemanının 2547 sayılını kanunun 40'a maddesi ile görevlendirildiği Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde, Introduction to Economics I dersinin test olarak yapılan final sınavındaki seçeneklerden bazılarında Sayın Cumhurbaşkanımızın adına yakışıksız bir biçimde gönderme yapıldığı ve öğrenciler üzerinde algı yaratılmaya çalışıldığı iddiaları üzerine adı geçen hakkında derhal idari soruşturma başlatılmıştır

Öğrenciler hocalarına sahip çıktı

Marmara Öğrenci Dayanışması hesabından yapılan paylaşımda ise "Üniversiteyi RTE Külliyesine çevirmeye çalışan atanmışlar, havuz medyasının hedef göstermesiyle birlikte hocamıza soruşturma açmış. armara Üniversitesi öğrencileri olarak Bülent N. Nömer hocamızın yanındayız! Soruşturma derhal durdurulsun" ifadeleri yer aldı.

Sosyal medyada gündem oldu

Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı da #MarmaralıHocasınınYanında etiketine yazarak soruşturmaya karşı çıktı.

Bakan Varank'tan tepki

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da tepkisini Twitter hesabıdan paylaştığı "Üniversiteleri bir bilim merkezi olarak değil de kokuşmuş ideolojilerinin arka bahçesi görenlerin eğitimden anladığı seviyesizlik ortada. Bu aşağılık politik ağzı rahatça kullanabilmek için hukuka uygun rektör atamalarını dahi militan eylemine çevirenlerin de asıl derdi budur!" ifadeleriyle gösterdi.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU