Ali Koç: Oğulcan konusunda henüz resmi ceza verilmedi, yakın takipçisiyiz

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kulübün yüksek divan kurulu toplantısında Mesut Özil, Oğulcan Çağlayan, Aziz Yıldırım ve yayıncı kuruluş ile ilgili değerlendirmelerde bulundu

Ali Koç / Fotoğraf: AA

Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'nin başkanı Ali Koç, sarı-lacivertli kulübün online düzenlenen yüksek divan kurulu toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe'nin Arsenal'den transfer ettiği Mesut Özil ile ilgili konuşan Koç, "Mesut sahaya çıkacak ve herkese bir daha kim olduğunu kanıtlayacak. Mesut Özil'in CV'si ortada. Arsenal'de yaşadıkları bizim için fırsat oldu. Bir rüya gerçekleşmek üzere. Mesut Özil bir futbolcudan daha öte bir marka. Çocukluğundan beri Fenerbahçeli olması bu transferi daha da anlamlı hale getiriyor. Mesut Özil'e ben yine evin oğlu diyorum. Israrla evin oğlu diyorum. Fenerbahçe'ye daha önce bu kadar büyük Fenerbahçe sevdası olan büyük bir marka gelmedi" ifadelerini kullandı.

Özil'i İstanbul'a taşıyan uçağın 4 buçuk saate yakın takip edildiğini hatırlatan Fenerbahçe Başkanı, şöyle konuştu:

1,8 milyon kişi Mesut Özil'i taşıyan uçağı izlemiş. Fenerbahçe, Mesut Özil transferiyle birlikte bir kez daha adını tüm dünyaya en güçlü şekilde duyurdu. Mesut Özil'in çok büyük başarılar elde edeceğine inanıyorum. Fenerbahçe, Mesut Özil'e dünyanın en iyi futbolcularından biri olduğunu gösterme fırsatını sundu.

"Mesut'un imza töreni salı veya çarşamba günü yapılacak"

Özil'in yarın akşam yapılacak antrenmana katılmasını beklediklerini ifade eden Koç, yıldız futbolcunun ilk koronavirüs testinin negatif çıktığını belirterek, şunları kaydetti:

Karantinası yarın test olduktan sonra sona erecek. Bu da güzel bir haber. Mesut'un hiçbir sakatlık problemi yok. Ne zaman oynayacağına hocamız karar verecek. Eski hocasıyla konuştuğumda, 'Ne kadar sürer' diye sormuştum. '3-4 hafta sürer' demişti. Şahsi düşüncem 2 haftaya kadar oynamaya başlar. Mesut Özil'in imza törenini salı veya çarşamba günü olarak planlıyoruz.

"FenerOL'u MesutOL'a çeviriyoruz"

Mesut Özil'in transferiyle ilgili sarı-lacivertli taraftarlara destek çağrısında da bulunan Koç, şunları kaydetti:

Bir kez daha kenetlenme zamanı. Kulübünüz sizden desteğinizi talep ediyor. İmzalar atılana kadar FenerOL'u MesutOL'a çevireceğiz. 'Mesutol' yazıp 1907'ye SMS gönderebilirsiniz. Gelin rekor kıralım. İmza gününe kadar ne kadar SMS atacağız bakalım. Bu transferi isteyenlerin ne kadar sözlerinin arkasında olduğunu göreceğiz. Hadi şimdiden başlayalım. 24 saat kala gaza basacağız. Tekrar aidiyet duygusunun ne olduğunu göstermenin zamanı gelmiştir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Oğulcan konusunda henüz resmi ceza verilmedi, yakın takipçisiyiz"

Galatasaray'ın Çaykur Rizespor'dan transfer ettiği Oğulcan Çağlayan'ın kendilerini rahatsız etmesinin nedenlerinden bahseden Koç, şu görüşü savundu:

Biz sahada rekabet ettiğimiz kadar transferde de rekabet ediyoruz ve rekabetin adil bir şekilde yapılması gerekiyor. Futbolcu ayartma konusunda birçok kulüp rahatsız. Transferin yapılış şekli, bizi de ilgilendiriyor. Transferlerin kurallara göre uygun yapılmasını herkes istiyor. Oğulcan konusunda henüz resmi ceza verilmedi, yakın takipçisiyiz. Fenerbahçe olarak bu konudan rahatsızız.

"Yayıncı kuruluş böyle devam ederse Fenerbahçe'nin ne olduğunu göreceksiniz"

Süper Lig'in yayıncısı beIN Sports ile yaşanan gerilimde sabırlarının taştığını öne süren Koç, şu değerlendirmeyi yaptı:

Niye Fenerbahçe'ye oluyor? Bu bir tesadüf olamaz. O küfürlü marşlar haricinde önceden de yaşananlar da vardı. Bu konuda kendilerine ilettik sorunumuzu. Ancak sabrımız taştı ve sorun çözülene kadar gerginlik devam edecek. BeIN'in kurumsal kimliği ile bir sorunumuz yok, en büyük paydaşlardan biri de yayıncı kuruluştur. Hiçbir şey Fenerbahçe'nin menfaatlerinin üzerinde değildir. Son olarak yayıncı kuruluşta küfür olayı yaşandı, bundan daha öncesi de var. Bunları bir tesadüf olarak değerlendiremiyoruz, sabrımız taştı. Herkes, BeINSports'un Fenerbahçe'ye olan yaklaşımının bireysel hatalarla bu noktaya geldiğini düşünmüyor. BeIN bir özür yazısı yayınlıyor, bizi tatmin etmez ancak özür yazısının saati ile kara mizah. Bu da mı kişisel bir hata? O zaman bu kadar çok daha hata yapanla da çalışmayın. Kararı yayıncı kuruluş verecek, bizim duruşumuz, kararlılığımız devam edecek ama bu böyle devam ederse Fenerbahçe'nin ne olduğunu göreceksiniz.

"Aziz Yıldırım'la iletişim kurmaya çalıştık ama başaramadık"

Eski Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'la ilgili de konuşan Koç, sözlerini şöyle sürdürdü:

Aziz Yıldırım ile hiçbir sıkıntımız yok, bizim tek sıkıntımız Aziz Yıldırım ile birkaç kez iletişim kurmaya çalıştık ama başaramadık. Ortak paydamız Fenerbahçe ise buluşmamız bu kadar zor olmaz.

Fenerbahçe'nin borcu 4 milyar 719 milyon lira

Fenerbahçe Denetim Kurulu Üyesi Musa Erdemir, sarı-lacivertlilerin yüksek divan kurulu toplantısında kulübün borcunu açıkladı.

30 Eylül 2020 tarihi itibarıyla borcun kısa vadede 2 milyar 464 milyon 320 bin 994 lira olduğunu bildiren Erdemir, "Uzun vadeli ise 2 milyar 255 milyon 387 bin 492 lira olmak üzere konsolide toplam borç tutarı 4 milyar 719 milyon 708 bin 486 liradır" dedi.

DAHA FAZLA HABER OKU