Osmanlı Hanedan Reisi Osmanoğlu için Ayasofya’da Camii'nde gıyabi cenaze namazı kılındı

Şam'da tedavi gördüğü hastanede 88 yaşında vefat eden Osmanlı Hanedan Reisi Şehzade Dündar Abdülkerim Osmanoğlu için Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde gıyabi cenaze namazı kılındı

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde cuma namazının ardından Osmanlı Hanedan Reisi Şehzade Dündar Abdülkerim Osmanoğlu'nun (88) gıyabi cenaze namazı kılındı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Abdülhamid'in 4. kuşak torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu ve akrabalarının da katıldığı gıyabi cenaze namazı programında cuma namazının ardından Osmanoğlu için dualar edildi.

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi İmamı Bünyamin Topçuoğlu'nun kıldırdığı cenaze namazına caminin dışında da birçok vatandaş saf tuttu.

Osmanlı Hanedan Reisi Şehzade Dündar Abdülkerim Osmanoğlu Şam'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti.

Osmanoğlu için Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde akşam namazının ardından mevlit okunacak.

 

sehzaded.jpg
Şehzade Dündar Abdülkerim Osmanoğlu 88 yaşında Şam'da hayatını kaybetti / Fotoğraf: AA

 

Abdülkerim Dündar Osmanoğlu kimdir?

Abdülkerim Dündar Osmanoğlu, 30 Aralık 1930'da Şam'da dünyaya geldi. Osmanlı şehzadesi. II. Abdülhamid'in oğlu Şehzade Mehmet Selim Efendi'nin oğlu Şehzade Mehmet Abdülkerim Efendi'nin oğlu olan Dündar Osmanoğlu, Osman Bayezid Osmanoğlu'nun 6 Ocak 2017 tarihinde ölmesiyle Osmanlı Hanedan reisi oldu.

Sultan II. Abdülhamid Han'ın en büyük oğlu olan Mehmed Selim Efendi'nin tek oğlu olan Mehmed Abdülkerim Efendi, hanedan üyelerinin yurt dışına çıkarılması sonrasında Beyrut'a yerleşmişti. Mehmed Abdülkerim Efendi, daha sonra Şam'a yerleşti, 1935 yılında hayatını kaybetti. Arkasında iki oğlunu ve eşini bırakmıştı.

Oğullarının adları Dündar ve Harun'du. Sürgün yıllarında Şam'da bulunan iki oğuldan Harun Efendi, 1974 yılında Türkiye'ye dönerek İstanbul'a yerleşmişti. Abdülkerim Dündar Osmanoğlu ise Şam'da kalmayı tercih etmişti. Hanedan Reisi Osman Bayezid Efendi Amerika'da 6 Ocak 2017'de vefat edince Abdülkerim Dündar Osmanoğlu Hanedan Reisi olmuştu.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU