Trump, başkanlığının son gününde eski danışmanı dahil 73 kişi için af çıkardı

Beyaz Saray yapılan açıklamaya göre, af ve ceza indirimi alanlar arasında, Trump'ın eski danışmanı Steve Bannon ve Google mühendisi Anthony Levandowski de bulunuyor

Fotoğraf: AA

ABD, bugün seçilmiş başkan Joe Biden'ın yemin törenine hazırlanırken, Başkan Donald Trump görev süresinin bitmesine saatler kala 73 kişi için af ve ceza indirimi kararı verdi. 

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre Trump 70 kişinin cezasında indirim yaptığını açıkladı. 

73 kişi arasında Trump'ın, başkanlığının ilk sekiz ayında en üst strateji danışmanlığını yapmış olan Steve Bannon ve eski Google mühendisi Anthony Levandowski de var.

Trump’ın 2016 seçim kampanyası yöneticiliğini yürüten ve bir süreliğine Beyaz Saray’da baş stratejist olarak görev yapan Steve Bannon toplanan bağışlarda yolsuzluk iddiasıyla gözaltına alınmıştı.

Hakkında hazırlanan iddianamede, 25 milyon dolardan fazla para toplanan bağış kampanyasından Bannon’ın yüz binlerce doları kişisel işleri için harcadığı öne sürülmüştü.

Levandowski, şirketin sürücüsüz araç birimi Waymo'da çalıştığı dönemde ticari sırlarını mobil ulaşım uygulaması Uber'e satmak suçundan 18 ay hapse mahkûm edilmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU