Bahçeli'nin "hedef gösterdiği" Akyol'a, Okuyan'dan destek geldi: "Akyol, Bahçeli'ye sorsa 564 sanıklı MHP davasında yargılanırken sen neredeydin?

12 Eylül 1980'den sonra Taha Akyol ile birlikte MHP davasından yargılanıp aynı hücrede kaldıklarını söyleyen Okuyan, "Akyol, Bahçeli'ye sorsa bizim canımıza okunuyordu orada. Sen neredeydin o tarihlerde? 564 sanıklı davada Bahçeli yoktu" dedi

Yaşar Okuyan'dan (solda),  MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin eleştirdiği Taha Akyol'a (ortada) destek geldi / Fotoğraf: AA

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu ve KRT TV Programcısı Afşin Hatipoğlu'nun geçen günlerde 24 saat içerisinde peş peşe saldırıya uğraması siyaset gündemini de hareketlendirdi.

Saldırıya uğrayan üç kişinin de ortak özelliği ülkücü kökenli olmaları ve mevcut MHP yönetimine yönelik eleştiriler getirmeleri.

Saldırıyla alakalı olarak MHP ve Ülkü Ocakları'nı adres gösteren kimi açıklamalara bu cenahtan sert tepki geldi.

Bahçeli: Taha Akyol MHP'yi bilir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Twitter hesabından yaptığı açıklamada bazı gazetecilerin adını anarak şu ifadeleri kullanmıştı:

Karar gazetesinin kiralık köşe yazarları, mesela Elif Çakır, mesela Yıldıray Oğur, mesela Taha Akyol ve diğer köşesiz sözde yazarlar MHP'yi hafife almasınlar, MHP'ye kara çalmasınlar. Çünkü kazdıkları kuyuya çoktan düşmüşler, kızarmayan yüzleriyle yakayı ele vermişlerdir.

Bilhassa Taha Akyol MHP'yi bilir, tavsiyem mezkur sipariş üzerine yazan isimlerle birlikte Serok Ahmet'e bizi acilen anlatmasıdır.

Eski MHP yöneticisi Okuyan'dan Bahçeli'ye tepki

Yaşanan saldırılarla ilgili soruşturma sürerken bir değerlendirmede 12 Eylül 1980 öncesinde MHP Genel Sekreter Yardımcısı Yaşar Okuyan'dan geldi.

Independent Türkçe'ye konuşan Okuyan, önce Bahçeli'nin açıklamalarına atıfta bulunduktan sonra saldırıların kaynağının MHP Genel Merkezi'nin bulunduğu Balgat kaynaklı olduğunu şu sözlerle iddia etti:

Saldırılar Balgat bağlantılı iddiası

Hepsi Balgat bağlantılı. Böyle kendiliğinden 5-6 kişi bir araya gelecek 'hadi filancayı dövelim' diyecek... Böyle bir şey olmaz. Ancak aşiret çatışmalarında olur bu. 'Vay bizim aşiretten falancayı dövmüşler biz de dövelim' derler. Amaç iyice dibe vurmuş Devlet Bahçeli yönetiminde MHP taraftarlarına moral vermek. 'Bak görüyor musunuz bize kimse bir şey yapamaz, bak görüyor musun nasıl indirdi arkadaşlarımız… 'Semih Yalçın diyor ki 'Bizim taraftarın delileri' çoktur. Karşı taraf yok ama biri de çıkıp 'Bizim tarafta da deliller çoktur' dese ne olacak Türkiye birbirine mi girecek. Kabul edilemez hadiseler bunlar. Cesareti iktidardan ve İçişleri Bakanı'ndan alıyor. Adamlar yakalanıyor, iki saat sonra serbest kalıyorlar.

özdağ.jpg
Gelecek Partisi Genel Başkanı Selçuk Özdağ, uğradığı saldırıda yaralandı 

 

"Saldırılar sürecek"

Benzer saldırıların süreceğini öne süren Okuyan, "Saldırılar kesinlikle devam edecek. Göreceksiniz. Kendisi bizzat hedef gösteriyor" iddiasında bulundu.

yaşar.jpg
Okuyan kendisinin ve Akyol'un da yargılandığı MHP davasında Bahçeli'nin olmadığını söyledi

 

"564 sanıklı MHP davasında Bahçeli yoktu"

Bahçeli'nin Karar gazetesini ve yazarı Taha Akyol'a yönelik ifadelerini de eleştiren Okuyan, Bahçeli'ye eleştirilerini şöyle sürdürdü:

'Taha Akyol, MHP'yi bilir' diyor. Doğru. Taha Akyol MHP'yi bilir. 12 Eylül öncesinde MHP Genel İdare Kurulu Üyesiydi. 564 sanıklı MHP ve ülkücü kuruluşlar davasında birlikte yargılandık. 220 idam istenen davada birlikteydik. Mamak'ta 29 gün aynı hücrede birlikte kaldık. Bir jilet parçası bulsam intihar edecektim o günün şartlarında. Taha Akyol bu. Şimdi 'Taha Akyol bilir' diyorsun. Şimdi Taha Akyol sorsa Devlet Bahçeli, bizim canımız okunuyordu orada, 564 sanıklı MHP davasında yargılanıyorduk. Sen neredeydin o tarihlerde. 564 sanıklı davada Devlet Bahçeli yoktu.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU