Kurtulmuş: FETÖ değişiklik istedi, "kaset operasyonu" olmasaydı bugün başka CHP'den bahsediyorduk

Gündemdeki tartışmalara değinen Kurtulmuş, "Eğer bu kaset operasyonu yapılmamış olsaydı Sayın Baykal CHP’deki görevini bırakmayacaktı" dedi

Fotoğraf: AA

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Yeni Şafak'a ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için kullandığı "sözde cumhurbaşkanı" ifadesini eleştiren Kurtulmuş, "Bunların hiçbirisinin tesadüf olmadığını söyleyen Kurtulmuş, şöyle konuştu: “Tam bunlar yapılırken, Türkiye’nin ikinci partisinin başkanı kalkıyor Cumhurbaşkanına ‘sözde cumhurbaşkanı’ diyerek çok ciddi şekilde hakaret ediyor" dedi.

"Kaset operasyonu olmasaydı Baykal görevi bırakmayacaktı"

Eski CHP lider Deniz Baykal'ı genel başkanlıktan istifaya götüren "kaset" olayını da hatırlatan Kurtulmuş, "Mahkemede devam eden süreç sonunda bunu ortaya koyacak ama Türkiye’de herkesin bildiği bir gerçek var. Eğer bu kaset operasyonu yapılmamış olsaydı Sayın Baykal CHP’deki görevini bırakmayacaktı. Dolayısıyla bir baskı unsuru olarak, bir tehdit, bir şantaj unsuru olarak kasetlerin kullanıldığı çok aşikardır" diye konuştu.

Söz konusu olayın FETÖ tarafından hazırlandığını savunan Kurtulmuş şöyle devam etti:

Sayın Kılıçdaroğlu’nun da bu operasyonlar sonucu partinin genel başkanı olduğu ortada. FETÖ böyle bir değişiklik istemiş midir? Öyle görünüyor ki evet. Siyasi bir dizayn çabası olduğu görünüyor. CHP’nin de o süreçten sonra eski klasik CHP’nin duruşundan, yol alışından farklı istikametlerde zaman zaman yol aldığını görüyoruz. Zaten cümle alem sayın Kılıçdaroğlu’nun nasıl genel başkan olduğunu biliyor. Eğer o operasyon olmasaydı bugün herhalde başka CHP’den bahsediyor olurduk.

"Millet İttifakı’nın siyasi sonucu yok"

Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son dönemde bazı siyasi parti temsilcileriyle görüşmelerine ilişkin de açıklamalarda bulundu.

İttifakların Türkiye siyasetine yön vereceğinin aşikar olduğunu kaydeden Kurtulmuş, terörle mücadele, Türkiye’nin uluslararası sorunları ve milli meselelerde ortak hareket edebilme gibi konularda, ittifaka bu anlamda katılabilecek siyasi partilerin olmasının yararlı olacağı kanaatinde olduğunu söyledi.

Kurtulmuş şöyle devam etti:

Sayın Cumhurbaşkanımız’ın yaptığı bu görüşmeler ‘Bir ittifak olsun, yeni partiler de bu ittifaka katılsın’ şeklinde değil, önce bu temel fikirler üzerinde Türkiye’nin temel meseleleri üzerinde bir ortak fikrin oluşmasını sağlamaya dönüktür. Zaten hiçbir ittifak masa başında sağlanmaz. Şu anda zaten Millet İttifakı’nın en önemli sıkıntılarından birisi, temel meselelerde uzlaşamamış olan partilerin sadece bir karşıtlık üzerinden, Erdoğan karşıtlığı, AK Parti karşıtlığı üzerinden bir arada bulunuyor olmasıdır. Zaman zaman da orada ittifak içerisinde birtakım huzursuzlukların, anlaşmazlıkların çıktığını görüyoruz. Cumhur İttifakı’nda ana çerçeve bellidir. Bu çerçevenin kuvvetlendirilmesi için gayret sarf ediyoruz.

Mesela CHP’nin Kemalist çekirdek seçmeninin, ayrılıkçı bir siyasi hareketi desteleyen HDP ile iş birliğinin devam etmesinden ne derece memnun olup olmadığı sorgulanacak bir konudur. Yine aynı şekilde İYİ Parti’nin, kendini milliyetçi olarak tanımlayan seçmeninin HDP-PKK ilişkilerinden ne kadar rahatsız olduğu ortadadır. Dünya görüşü itibariyle, siyasal kanaat itibariyle, ideoloji itibariyle birbirlerinden farklı olan kanatların bir araya gelip ‘Recep Tayyip Erdoğan’ı indirelim de nasıl indirirsek indiririz’ şeklinde buluşmasının siyasi bir sonucunun olmayacağını görüyoruz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU