Bahçeli: Erdoğan'ın müsaadeleri olur Aliyev uygun bulursa, Şuşa'da bir ilkokulun yapılması hedefimizdir

MHP lideri Devlet Bahçeli, Ülkü Ocakları olarak Ermenistan işgalinden kurtarılan Şuşa kentine okul yaptırmak için Erdoğan ve Aliyev’den izin istedi

Devlet Bahçeli, 5 Ocak'ta kendisini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, görüşmenin ardından makam aracına kadar eşlik ederek uğurlamıştı / Fotoğraf: AA

MHP lideri Devlet Bahçeli Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Karabağ’ın ebedi Azerbaycan yurdu olduğu tescil edilmiş, esaret zincirleri sökülüp atılmıştır" diyen Bahçeli, "Şayet Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın müsaadeleri olursa, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev de uygun bulursa, bizatihi talimatımla Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından Şuşa’da dokuz derslik bir ilkokulun yapılması hedefimizdir. Bu konuda sahip olduğumuz bütün imkânlar seferber edilecek ve gereği hemen yapılacaktır" ifadelerini kullandı.

"Boynumuzun borcudur"

MHP lideri Bahçeli, Twitter'dan yaptıı açıklamada, "Azerbaycan sanat ve düşünce hayatının kaynaklarından birisi olan Şuşa’nın gelişmesi ve burada yaşayan Türk çocuklarının geleceği hepimizin manevi sorumluluğudur. Bilhassa bu kadim Türk şehrinin eğitim-öğretim hayatına destek vermek ihmal edilemeyecek boyun borcumuzdur" dedi.

Bahçeli'nin mesajları şöyle:

"Şayet Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın müsaadeleri olursa, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev de uygun bulursa, bizatihi talimatımla Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından Şuşa’da dokuz derslik bir ilkokulun yapılması hedefimizdir.

Bu konuda sahip olduğumuz bütün imkânlar seferber edilecek ve gereği hemen yapılacaktır.

Azerbaycan Ulusal Marşı 30 Ocak 1920 tarihinde kabul edilmiştir. Söz yazarı Merhum Ahmet Cevat, bestecisi de Şuşa doğumlu Merhum Üzeyir Hacıbeyli’dir. İnşasını arzuladığımız ilkokulun adı Üzeyir Hacıbeyli, temel atma günü de önümüzdeki 30 Ocak 2021 tarihi olabilecektir.

Eğitim-öğretim bir milletin istikbal sancağıdır. Bu sancağın varlığı nesillerin şuurla yetişip ahlakla donanmasını temin edecektir. Medeniyetlerin beşiği doğru fikirdir. Ve her doğru fikir onu taşıyacak kafa ve gönüle sahip olanlarla birliktedir.

Özellikle ifade ediyorum, Şuşa’nın susadığı eğitim ve öğretime destek vermek bizim fikir ve inanç vecibemizdir.

Farabi diyor ki; “Düşünmek ruhun kendi kendisiyle konuşmasıdır.” O ruh ki, Türk’ün ruhudur. O düşünce ki, Türk istiklalinin mimarıdır. Çok yaşa Şuşa, çok yaşa Karabağ, çok yaşasın Türkiye- Azerbaycan kardeşliği"

susa.jpg
İlham Aliyev, eşi Mihriban Aliyeva ile kızı Leyla Aliyeva ile birlikte ziyaret ettiği Şuşa'da ünlü besteci Üzeyir Hacıbeyli'nin büstünü açtı / Fotoğraf: AA

 

Aliyev ziyaret  etmişti

Devlet Bahçeli’nin Ülkü Ocakları olarak ilkokul yaptırmayı istediklerini söylediği Şuşa kenti Azerbaycan tarafından düzenlenen son operasyonla işgalden kurtarılmıştı.

Zerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, dün eşi Mihriban Aliyeva ve kızı Leyla Aliyeva ile birlikte  "Azerbaycan'ın kültür başkenti" ilan ettiği Şuşa'yı ziyaret etmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU