ABD'de 2015'te çocuk istismarından tutuklanan Marmara Üniversitesi Psikoloji Bölüm Başkanı Abdüssamed Köse istifa etti

Köse’nin istifa haberi, Marmara Üniversitesi’nin resmi Twitter hesabından duyuruldu

Fotoğraf: Twitter

ABD'de çocuk istismarı suçundan tutuklanan Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Abdüssamed Köse istifa etti.

Marmara Üniversitesi’nin resmi Twitter hesabından yapılan duyuruda Köse’nin öğretim üyeliğinden istifa ettiği duyuruldu.

Köse’nin ABD’de 31 Mart 2015'te yayınlanan haberlere göre, internette chat yaparken bir çocukla tanıştığı ve cinsel içerikli konuşmalar yaptığı ifade edilmişti.

Bianet'ten Evrim Kepenek’in haberinde, “Cinsel birliktelik amacıyla çocuğun evine giden Köse, orada çocukla değil, bir polisle karşılaştı. Çünkü, aslında Köse’nin konuştuğu kişi küçük yaştaki çocuklarla tanışıp cinsel ilişkiye girenleri yakalamak için çalışan gizli bir polisti. Bu gizli operasyona İç Güvenlik Soruşturmaları, Çocuklara Yönelik İnternet Suçları Görev Gücü, Houston Polis Departmanı, Harris County Şerif Ofisi, Harris County PCT 4 Polis Teşkilatı Ofisi ve Harris County DA Müfettişleri katıldı” ifadeleri yer almıştı.

Başka bir sitede de, bir süre cezaevinden kaldıktan sonra tahliye olan Köse’nin ABD’deki ruhsatının iptal edildiği bilgisine yer verilmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU